Dragobete 2023. Dragobetele este unul dintre zeii dragostei căruia și i se mai spunea Cap de Primăvară. Este un simbol al bunei dispoziții, care poate fi asociat adesea cu Cupidon, zeul dragostei la romani sau cu Eros, zeul iubirii la greci. 

Dragobete 2023.

Dragobete 2023. Ce trebuie să faci pe 24 februarie pentru a avea parte de iubire tot restul anului?

[Sursa foto: PixaBay]

Dragobete 2023. Care este semnificația sărbătorii?

Dragobetele este o zi dedicată iubirii și una dintre cele mai frumoase tradiții ale poporului nostru.

Iată cum celebrau strămoșii această zi!

În legenda populară, se spune că Dragobetele este fiul babei Dochia. El era un tânăr chipeș, iubăreț, care seducea toate femeile care-i apăreau în cale. În prezent, Dragobetele reprezintă simbolul suprem al dragostei autohtone.

Celebrarea Dragobetelui se bucură de o simbolistică aparte, extrem de bogată și interesantă. Acesta reprezintă atât începutul, cât și sfârșitul, începerea unui nou anotimp, moment în care natura începe să prindă viață, dar și sfârșitul desfrâurilor lumești deoarece începe Postul Sfânt al Paștelui.

Citește și: Dragobete 2023. Cele mai frumoase cadouri pentru persoana iubită

Dragobetele este un personaj transmis din generație în generație, încă de la vechii daci. Dragobetele a fost transformat ulterior într-un protector al tinerilor și patron al iubirii.

În legenda populară, se spune că Dragobetele este fiul babei Dochia.

El era un tânăr chipeș, iubăreț, care seducea toate femeile care-i apăreau în cale.

În prezent, Dragobetele reprezintă simbolul suprem al dragostei autohtone. Celebrarea Dragobetelui se bucură de o simbolistică aparte, extrem de bogată și interesantă. Acesta reprezintă atât începutul, cât și sfârșitul, începerea unui nou anotimp, moment în care natura începe să prindă viață, dar și sfârșitul desfrâurilor lumești deoarece începe Postul Sfânt al Paștelui.

Citește și: Felicitări de Dragobete 2023. Mesaje și imagini cu text pentru pentru persoana iubită

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Se spune că cei care sărbătoresc Dragobetele sunt feriți de boli, mai ales de febră și că gospodarii sunt ajutați să aibă un an îmbelșugat.

Dragobete 2023.

Dragobete 2023. Ce trebuie să faci pe 24 februarie pentru a avea parte de iubire tot restul anului?

[Sursa foto: PixaBay]

Ce trebuie să faci pe 24 februarie de Dragobete pentru a avea parte de iubire tot restul anului?

În anumite sate ale României, din pământ se scot, de Dragobete, rădăcini de spânz pe care oamenii le folosesc ulterior drept leac pentru vindecarea anumitor boli.

Este, de asemenea, obligatoriu ca de Dragobete bărbații să se afle în relații cordiale cu persoanele de sex feminin.

Bărbații nu au voie să necăjească femeile și nici să se angajeze în gâlcevi căci astfel îi aștepta o primăvară cu ghinion și un an deloc prielnic. Atât băieții, cât și fetele au datoria de a se veseli de Dragobete pentru a avea parte de iubire întreg anul.

Citește și: Mesaje de Dragobete 2023. Urări și felicitări pentru sărbătoarea iubirii: „Te iubesc, dragostea mea!”

Dacă vor ca iubirea să rămână vie de-a lungul întregului an, tinerii care formează un cuplu trebuie să se sărute de Dragobete.

Lucrările câmpului, țesutul, cusutul, treburile grele ale gospodăriei nu sunt permise de Dragobete. În schimb, curățenia este permisă, fiind considerată aducătoare de spor și prospețime.

În trecut, ritualul din data de  24 februarie  consta într-o ieșire în natură a tinerilor, care se termina cu o petrecere.

Citește și: Urări de Dragobete 2023. Mesaje superbe pentru iubit/ iubită: „Te voi iubi și atunci când mările vor seca”

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

”Ei se duceau într-o poiană, se strângeau în jurul unui foc, mărturisindu-și sentimentele, făcând bravadă a frumuseții, tinereții și bineînțeles era foarte important acest preambul al nuntirii lor ca și cea a păsărilor pentru că la corbât la amiază către sat fetele erau zburătărite, adică erau fugărite de feciorii care trebuiau când le prind să le sărute în văzut tuturor ceea ce însemna cumva un legământ în fața comunității”, a povestit  Doina Ișfănoni în exclusivitate pentru stirilekanald.ro.

Se spune că dacă nu respecți sărbătoarea Dragobetelui, ouăle se vor strica sub cloști și nu vor scoate pui.

În ziua de Dragobete  nu trebuie să plângi. Se spune că lacrimile care curg în această zi sunt aducătoare de necazuri și supărări în lunile care vor urma.

Citește și: Cel mai frumos mesaj de Dragobete. Spune „Te iubesc” persoanei iubite într-un mod original!

Totodată, lucrările câmpului, țesutul, cusutul, treburile grele ale gospodăriei nu sunt permise de Dragobete. În schimb, curățenia este permisă, fiind considerată aducătoare de spor și prospețime.

Tot de Dragobete nu se coase și nu se lucrează la câmp și se face curățenie generală în casă, pentru ca tot ce urmează să fie cu spor.

Citește și:  Dragobete 2023. Ce trebuie să faci pentru a-ți visa ursitul?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si