Close sidebar
Close sidebar

Ei sunt "copiii lui Magaita", care fac recuperare in centrul lui Mihai Nesu de la Oradea. "Acesti copii nu transmit suferinta, cand vin la noi, zambesc si transmit dragoste".

Dupa accidentul de acum 6 ani, fostul fotbalist a inceput sa ii ajute pe copiii cu afectiuni neuromotorii sa faca recuperare in strainatate. A trimis 27 de copii in afara sa se trateze si si-a dat seama ca, daca acestia nu continua terapia si cand se intorc acasa, totul e in zadar.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Astfel, Mihai Nesu a infiintat la Oradea un centru de recuperare pentru copiii cu deficiente neuromotorii. In prezent, 60 de copii cu afectiuni precum paralizie cerebrala, encefalopatie sechelara, tetrateza spastica, autism sau sindromul Down, vin aici la recuperare..

Fostul fotbalist vine in fiecare zi la centru unde isi face propria terapie si interactioneaza cu copiii. Cei de la Republica au vizitat centrul de la Oradea si i-au cunoscut pe "copiii lui Magaita" si pe ce cei care lucreaza cu acestia.

Citeste si: „Pentru ce ai lăsat copilașul tău?”. Momente de coșmar la înmormântarea lui Ionuț, tânărul din Iași care și-a luat viața în curtea părinților! Familia lui este îngenuncheată de durere- kanald.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

"Mihai vine zilnic de un an, face si el terapie si ii place sa stea de vorba cu copiii si copiii sunt foarte incantati. E un baietel care ii spune Magaita si, daca nu-l vede, se intristeaza. Baietii vor majoritatea sa-i conduca scaunul si sunt foarte interesati de "masina lui”. Pe de alta parte, Mihai ne ajuta in aceasta perioada cu partea de grafica, e un lucru mai putin cunoscut, dar ii face placere sa lucreze si tot ce tine de partea de brand, calendare cu fundatia, agende cu fundatia ”, povesteste Iulia Bacaran, directoarea executiva

a fundatiei.

Aceasta vorbeste despre calitatea esentiala pe care trebuie sa o aiba toti cei care lucreaza aici cu copiii." La noi, unul dintre criteriile de baza cand alegem un terapeut este sa vedem ca are speranta in privinta recuperarii. Noi stim ca terapiile sunt limitate si ca diagnosticele sunt destul de grave, insa credem ca o mare diferenta se face atunci cand lucrezi cu speranta.

Pentru ca atunci nu lucrezi fara un obiectiv, lucrezi din aproape in aproape si copilul se simte si el mai curajos. Sigur ca nu promitem nimanui ca o sa se faca bine sau ca o sa mearga de aici inainte. Dar cand lucrezi astfel pui suflet, te implici la fiecare exercitiu, vrei sa vezi ca a schimbat ceva. Si, daca ai reusit, mai adaugi dupa aia ceva si apoi altceva”, spune Iulia Bacaran, directoarea executiva a Fundatiei "Mihai Nesu”.

"Acesti copii nu transmit suferinta, cand vin la noi, zambesc si transmit dragoste. Am vrut sa le cream un mediu in care sa fie intelesi si fericiti, pentru ca in esenta sunt a fel ca noi. si ei simt, si ei se exprima chiar daca nu prin vorbe. Se exprima prin priviri, prin gesturi”, a spus ea.

Foto: Facebook

Citeste mai multe aici

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI