Data de 30 octombrie 2015 este o zi tristă pentru România, pe care cu toții și-o amintesc ca pe un coșmar. În acea seară, în jurul orei 20:30 peste 350 de persoane s-au adunat în Clubul Colectiv, un club situat pe strada Tăbăcarilor nr. 7 din Sectorul 4 al Capitalei, pentru a se bucura de un concert rock susținut de trupa Goodbye to Gravity. Erau entuziasmați și bucuroși pentru experiența ce urma, însă habar nu aveau că fericirea lor avea să dureze doar pentru câteva clipe.

Finalul piesei ”The day we die”, a însemnat, așa cum și piesa prevestea, finalul pentru mulți dintre tinerii participanți. După ce artificiile au pornit, iar scânteile au sărit spre stâlpii scenei, a început un adevărat iad, deoarece în loc să fie stinse, flăcările au urcat spre tavan cu repeziciune, iar mai apoi s-au extins în tot clubul. Oamenii au început să se îmbulzească spre ieșire în încercarea de a se salva, mulți dintre ei călcând peste cadavre. Alții au reintrat în clădire în încercarea disperată de a mai scoate pe cineva viu din infernul de foc. În acea seară au murit 27 de oameni, iar bilanțul a ajuns în cele din urmă la 65 de persoane. Din trupă, doar solistul Andrei Găluț a mai supraviețuit.

Sufletul părinților lui Alex plânge și la opt ani de la tragedia Colectiv

Chiar și la opt ani de la evenimentul tragic, familiile victimelor nu își pot scoate din minte imaginile cu copiii lor arși pe suprafețe imense de corp.

Este și cazul lui Narcis Hogea, cel care și-a pierdut fiul de 19 ani, un tânăr cu atât de multe vise, la o lună distanță de la evenimentul teribil. Își reamintește și acum traumele prin care a trecut, nopțile nedormite, rugăciunile, și râurile de lacrimi vărsate pentru Alexandru.

”Dormeam când a izbucnit incendiul. M-a trezit telefonul. M-a sunat o colegă de-a lui Alexandru și mi-a spus de incendiu.

Am început să-l sun pe Alexandru în continuu. După aproximativ 45 de minute mi-a răspuns o asistentă care mi-a spus că băiatul meu este la Universitar, în stare stabilă. Ne-am urcat imediat în mașină și am pornit către București. Pe la ora 01:00 am ajuns la Spitalul Universitar. Am rămas acolo până dimineață încercând permanent să aflăm vești despre starea lui”, a povestit Narcis Hogea în exclusivitate pentru stirilekanald.ro .

Chiar și la opt ani de la evenimentul tragic, familiile victimelor nu își pot scoate din minte imaginile cu copiii lor arși pe suprafețe imense de corp.

Chiar și la opt ani de la evenimentul tragic, familiile victimelor nu își pot scoate din minte imaginile cu copiii lor arși pe suprafețe imense de corp.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: Noile avioane SMURD cu plămân artificial și „super-incubator”, zac nefolosite într-un hangar

Transferul pacienților în străinătate s-a făcut abia după 7 zile, când starea lor se agravase

Alex, student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București avea arsuri pe aproximativ 30% din suprafața corpului. Deși, inițial acesta trebuia transferat la Bruxelles, Alex a fost transferat la AKF Viena, acolo unde starea lui se înrăutățea pe zi ce trecea. De atunci, nu e zi în care părinții și sora lui Alex să nu se roage pentru îngerul lor plecat mult prea devreme, dar și pentru dreptatea celor care au murit nevinovați din cauza unui sistem mult prea șubred.

”În momentul de față, România nu are niciun centru de mari arși. De aceea, cel mai bun tratament pentru marii arși rămâne avionul către centrele specializate din străinătate.

Drept dovadă avem cazul de la Crevedia. Atunci s-a activat rapid Mecanismul European de Protecție Civilă și, în 48 de ore au fost transferați toți pacienții cu arsuri severe. Iar veștile despre starea lor de sănătate sunt bune. La fel trebuia procedat și în cazul Colectiv. Dar, din cauza mândriei și incompetenței lui Ponta, Bănicioiu, Arafat, primul transfer în străinătate s-a făcut abia după 7 zile, timp în care copiii noștri au fost infectați cu diverse bacterii care le-au cauzat moartea”, a explicat tatăl lui Alexandru.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Alex, student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București avea arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corpului.

Alex, student la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București avea arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corpului.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

Citește și: Patronii stației GPL din Crevedia au fost plasați în arest la domiciliu. Hotărârea nu este definitivă

Procurorii încă așteaptă ”așa-zisele expertize de la INML”, în timp ce vinovații sunt liberi

Narcis Hogea este de părere că România este capabilă de lucruri minunate, însă politicienii ar fi cei care nu își doresc să facă investiții corecte, mai ales în sistemul medical. Acum, vinovații sunt în libertate, deși patronii clubului Colectiv au fost condamnați în anul 2022  de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti la pedepse cuprinse între 6 şi 11 ani şi 8 luni de închisoare. Cristian Popescu Piedone primise 4 ani de închisoare cu executare, dar judecătorii au decis anularea sentinței din acest dosar în luna iunie 2023. Totodată, pirotehniștii Viorel Zaharia şi Marian Moise au primit fiecare 6 ani şi 10 luni. Totodată, Diana Niță, cea care primise cea mai mare pedeapsă în acest dosar a fost găsită moartă în anul 2021. Femeia în vârstă de 44 de ani era patroana firmei care instalase artificiile în clubul Colectiv.

”Sunt două dosare Colectiv. Primul dintre ele s-a finalizat într-un mod penibil. Piedone a fost achitat. Colectiv 2 este dosarul în care se verifică cum au fost tratați răniții, este încă la procuratură. Au trecut 7 ani de când am depus plângerea, iar procurorii nu s-au lămurit. De 3 ani așteaptă așa-zisele ”expertize” de la INML. Este foarte clar că se încearcă mușamalizarea acestui dosar. Și uita așa, criminalii copiilor noștri sunt încă în libertate ”, spune întristat Narcis Hogea.

Luni, 30 octombrie oamenii sunt așteptați în fața fostei fabrici Pionierul pentru a le aduce un omagiu celor care au murit nevinovați în incendiu.

Luni, 30 octombrie oamenii sunt așteptați în fața fostei fabrici Pionierul pentru a le aduce un omagiu celor care au murit nevinovați în incendiu.

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”Sunt mulți vinovați. Piedone, Arafat, Ponta, Bănicioiu, managerii de spital implicați, medici curanți ce au închis ochii. O mare parte din vină o avem și noi, oamenii simpli, pentru că îi lăsăm pe cei care ne conduc să facă ce vor ei. Nu conștientizăm faptul că puterea stă în mâinile noastre și ale copiilor noștri”, precizează tatăl lui Alexandru.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Încă o persoană rănită în exploziile de la Crevedia a murit. Bilanțul a ajuns la 6 victime

De când și-au pierdut fiul, cei doi părinți fac bine oriunde ajung. Au organizat o asociație – ”În numele lui Alexandru” special pentru a-i ajuta material și emoțional pe cei cu arsuri grave. Unul dintre proiecte a fost dedicat Mariei, o fată de 18 ani, care avea arsuri pe 90% din suprafața corpului. Acum, tânăra este bine și are vise mari. Își dorește să devină psiholog într-un spital de arși.

Încerc să-i scriu sau să-i trimit gândurile mele. Nu reușesc de fiecare dată. Mi se mai blochează mintea. Iar sufletul plânge. Vreau să știe că sunt tare mândru de el. Mi-e dor de îmbrățișările noastre. Mi-e dor de râsul lui minunat. Te iubesc înger dalb!”, sunt vorbele pe care Narcis Hogea i le transmite lui Alex.

@denis.raul.0256 Nu vă uitați dacă sunteți îngeri slabi de inimiă 🙏 #colectiv #2015 #fy #foryou #foryoupage @emergency.olt @emercency_dorohoi @emergencyvehicles07 @emergency_maramures @isuipjsajbif @anyo_xoxo @alexandru_mantgx @andreeacondrea_2003 ♬ sunet original- Denis.raul.0256

Luni, 30 octombrie oamenii sunt așteptați în fața fostei fabrici Pionierul pentru a le aduce un omagiu celor care au murit nevinovați în incendiu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si