Televizoarele smart sunt la mare cautare in magazinele de electronice. Clienții le vor cât mai inteligente, dar prea puțini se gandesc la riscuri, mai atunci când folosesc internetul pe tv.

FBI trage un semnal de alarma când vine vorba de televizoarele de ultimă generație: cu cât este mai perfomant și bogat în opțiuni un astfel de televizor, șansele de a fi piratat cresc.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Vladimir Putin interzice vânzarea anumitor dispozitive electronice, în Rusia

Silvia Cseh- corespodent Stirile Kanal D: Specialistii atrag atentia ca televizoarele inteligente sunt usor vulnerabile in fata hackerilor. Foarte simplu ei pot prelua controlul telecomenzii si apoi in cel mai rau caz ne pot transforma aparatele in adevarate instrumente de spionaj, prin intermediul microfoanelor si camerelor de filmat montate pe aceste televizoare. 

FBI avertizează: Suntem spionați prin televizoarele inteligente! Ce se întâmplă în România

In prezent sunt mii de modele de televizoare smart pe piata din Romania. Mai expuse la pericole ar fi cele care au conexiune directa la internet, recunoastere faciala si comenzi vocale.

Dan Prișcă- consultat vanzari: Multi producatori au sistemul lor propriu de operare. Diferenta o fac MUSCAAAA variantele cu android, platform e mult mai deschisa la ele, poti pune mai multe aplicatii, poti face mult mai multe chestii, plus jocuri.

Esti si expus la android, iti pot intra virusi, se poate bloca televizorul

Specialistii in tehnologie au creat noi sisteme de operare pentru televizoarele ultima generatie si acestea ar fi mai sigure, spun comerciantii.

Agentii FBI spun ca totusi pentru siguranta noastra e bine sa schimbati parolele din fabrica si apoi periodic si acasa. De asemenea este important sa dezactivati camerele de filmat si microfoanele daca nu le folositi. Daca nu gasiti aceasta optiune, puteti acoperi camera cu o banda adeziva.

Citeste si: Ti-ai cumparat smart tv pentru a fi in pas cu moda? Televizoarele inteligente pot ascunde o multime de pericole pentru siguranta voastra! Iata cat de periculoase pot fi!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si