Ioana Cazacu, presedinta Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse (ANES), este fina lui Victor Ponta, care a nasit-o la prima sa casatorie, in prezent aceasta fiind maritata cu un avocat, Alexandru Cazacu. Despre Cazacu, care a fost si secretar de stat in cadrul Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul in perioda in care Victor Ponta conducea institutia, site-ul vice.com scrie ca are o teza de doctorat plagiata, asa cum a fost acuzat si Ponta.

“Teza de doctorat a finei lui Victor Ponta, Ioana Liana Cazacu, prezinta multe semne de incorectitudine stiintifica, greseli de gramatica, exprimari incoerente si suspiciuni de plagiat”, se scrie despre lucrarea sustinuta in cadrul scolii doctorale „Filosofie si Comunicare” a Universitatii de Nord din Baia-Mare. Cazacu si-a dat teza de doctorat in 2011, subiectul fiind extras din “filosofia eticianului britanic Richard Mervyn Hare”, desi fina lui Ponta este absolventa de Drept.
Cei de la vice.com au decoperit ca mai multe oagini din doctoratul lui Cazacu sunt aproape identice cu o lucrare a profesorului Valentin Muresan, cel mai avizat specialist roman in filozofiile lui Hare, profesor universitar la Facultatea de Filosofie a Univeristatii Bucuresti. „Ce se poate constata din aceste pagini? Există multe fragmente din textul lui Hare citate între ghilimele şi cu trimiterile la sursă în regulă.
Intercalate între acestea sunt comentariile autoarei, (prea) scurte, aproximative, unele parafrazate după textul lui Hare, altele însuşite din textul lui Hare fără menţionarea sursei. Acestea din urmă fragmente reprezintă, stricto sensu, plagiat, mai ales dacă sunt multe în ansamblul lucrării. Dacă sunt puţine, eu cred pot fi considerate o neglijenţă. Nu avem un standard operaţional pentru cuvântul plagiat, mai ales
în ceea ce priveşte cantitatea”, a declarat profesorul Muresan despre fragmentele din doctoratul lui Cazacu.
Valentin Muresan
Valentin Muresan
Valentin Muresan
Valentin Muresan
Valentin Muresan
Valentin Muresan
Valentin Muresan
Valentin Muresan
Valentin Muresan
La final, vice.com a concluzionat: Ca sa dea o bruma de credibilitate tezei, Cazacu introduce intre ghilimele fraze din Hare, dupa care nu-l mai citeaza, lasand falsa impresie ca insertiile dintre paragrafele citate sunt opinii personale, cand, de fapt, apartin tot autorului. Dezastrul total vine, însă, spre final. Ca sa inteleg demersul tezei, ipoteza de lucru si concluziile la care a ajuns doctoranda, am citit cu atentie cele patru pagini de la final, ce reprezintă un rezumat al lucrarii. Paginile respective sunt pline de greseli de gramatică, cu dezacorduri grave, fraze incoerente si fracturi logice”.

 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si