Întrebat când estimează că PNL şi PSD se vor înţelege pe subiectele discutate în coaliţie, Cîţu a răspuns "când ambele partide vor simţi că au o soluţie optimă". "Negociem. Nu mai avem presiunea timpului. Guvernul funcţionează. Ne pregătim pentru buget, restul le vom face, sunt negocieri politice", a declarat miercuri Florin Cîţu.

Citeste si: Benzina și motorina se scumpesc de la 1 ianuarie 2022. Anunț pentru toți șoferii din România

Florin Cîțu: Nu ştiu de ce ne grăbim  

Fosrul premier al României a declarat că nu a văzut până acum nicio variantă de buget, făcând aluzie la faptul că portofoliul Finanțelor nu mai este în grădina PNL, ci aparține PSD. 

"Când o să avem o variantă prezentată de Ministerul de Finanţe, atunci vom putea să discutăm pe buget. Acum nu ştiu de ce ne grăbim, sunt lucruri care trebuie făcute foarte bine şi atunci bugetul îl aşteptăm, când o să vină, o să-l facem. (...) Bugetul- luni. Nu avem o variantă de buget astăzi care să fie prezentată. Aşa a rămas acum două zile când am discutat, a rămas pentru luni să fie prezentată o formă de buget", a declarat Cîţu, potrivit Agerpres.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Liderul PNL a precizat că toate discuțiile privind bugetul pe 2022 trebuie să țină cont de încadrarea în deficitul preconizat.

Citeste si: Alexandru Rafila a vorbit despre relaxarea măsurilor de protecţie, de Sărbători

Șeful PNL nu înțelege de ce statul român trebuie să "penalizeze" companiile mari

Preşedintele Senatului a mai spus, înainte de şedinţa coaliţiei, că nu înţelege de ce statul român trebuie să "penalizeze" cu o taxă companiile multinaţionale, în condiţiile în care acestea au plătit în avans la bugetul de stat în condiţii de criză, "când economia a fost închisă".

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Ştiţi foarte bine că există o directivă care va creşte impozitarea companiilor în toată lumea la 15%, o directivă care cred că va fi din 2023. Ceea ce nu văd eu, şi aici e vorba de principiu, în perioada aceasta de criză 2020-2021, să ştiţi că aceste companii pe care noi astăzi vrem să le penalizăm prin această taxă au plătit şi în avans în aprilie 2020, pentru a avea noi bani la buget, când economia a fost închisă. Nu au fost alte companii, nu a venit nimeni cu bani de acasă(...) şi au fost companii multinaţionale, aceste companii care au plătit bani în avans la buget tocmai pentru a avea bani să plătim pensii şi salarii. Eu cred că nu este un comportament normal din partea statului român să vină astăzi să penalizeze aceste companii pentru că nu am înţeles de ce", a mai declarat liderul liberal. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si