Ţintele forţelor ruse au fost reţeaua de electricitate şi hotelul emblematic al oraşului Cernihiv, precum şi aerodromul militar din Vasilkiv, potrivit oficialilor locali, citaţi de CNN.

Forţele ruse au distrus reţeaua de electricitate şi hotelul emblematic din oraşul Chernihiv

În Cernihiv, la aproximativ 100 de kilometri nord de Kiev, hotelul Ucraina- un punct de reper al oraşului- a fost bombardat în cursul nopţii.

Citeste si: Zelenski a fost îndemnat de premierul Naftali Bennett să se predea în fața rușilor. Ce decizie a luat președintele Ucrainei

"Sunt aici acum. Hotelul nu mai există", a declarat, sâmbătă, Viacheslav Chaus, directorul administraţiei regiunii Cernihiv.

”Inamicul continuă să lanseze atacuri aeriene şi rachete asupra oraşului Cernihiv. Civilii mor, mulţi oameni sunt răniţi. Inamicul bombardează infrastructura civilă, acolo unde nu există armată”, a spus el.

Orașul nu are electricitate, resurse de apă, gaze şi căldură 

Un videoclip postat pe reţelele sociale de la Vasilkiv (la sud de Kiev), a arătat un depozit de combustibil în flăcări după un atac organizat la primele ore ale zilei, sâmbătă. De asemenea, aerodromul militar din Vasilkiv pare să fi fost grav avariat.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Sașa Reznicenko este un refugiat ajuns în România. Are nouă ani și și-a pierdut ambii părinți

”Astăzi, pe la ora 7 dimineaţa, forţele inamice au bombardat oraşul Vasilkiv.

Opt rachete au lovit aeroportul. În urma atacului cu rachete, aeroportul a fost complet distrus, pista a fost distrusă”, a declarat Nataliia Balasynovych, primarul oraşului, pe Facebook.

Ea a adăugat că forţele ruse ”au detonat şi un depozit de muniţie. Muniţia încă explodează pentru că una dintre rachete a lovit depozitul de muniţie. A fost distrus şi depozitul de carburanţi şi lubrifianţi. Drept urmare, capacitatea aeroportului nostru a fost complet anihilată”.

Ministerul rus al Apărării a declarat, sâmbătă, că o armă de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune a ţintit aerodromul militar din Vasilkiv.

Cernihivul este înconjurat de forţele ruse de mai bine de o săptămână, iar înregistrările video din oraş arată pagube pe scară largă cauzate de rachete şi atacuri aeriene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si