Sarkozy se afla in custodia politiei judiciare din Nanterre, el fiind acuzat de finantare ilicita a campaniei electorale din 2017, an in care a castigat cursa prezidentiala.

Pe langa fostu presedinte francez mai este interogat si Brice Hortefeux, un fost ministru si un bun aliat al lui Sarkozy, noteaza cei de la comisarul.ro, preluand informatii Reuters.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Acest dosar nu este singura problema al lui Sarkozy, el fiind trimis in judecata si intr-un alt dosar, tot pentru finantare ilicita a unei campanii prezidentiale, cea din 2012, atunci cand a pierdut cursa in fata lui Francois Hollande.

Retinerea sa pare a avea legatura cu un scandal ce isi are geneza in primavara lui 2013. Atunci, a fost emis mandat de interceptare telefonica fata de mai multi apropiati ai lui Nicolas Sarkozy, in cadrul unei anchete care viza acuzatii de finantare de catre Libia condusa de Muammar Gaddafi pentru campania prezidentiala victorioasa din 2007 a lui Sarkozy.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si