Fostul primar al Sectorului 6 Cristian Poteras a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie pentru abuz in serviciu si luare de mita, intr-un dosar in care este acuzat ca a facilitat obtinerea unui titlu de proprietate asupra unui teren din Bucuresti de catre Societatea Nationala Institutul Pasteur, desi stia ca nu intrunea conditiile pentru retrocedare. in acelasi dosar a fost deferit justitiei si nasul fiului lui Liviu Dragnea, Paul Sorin Stanescu, el reprezentand atunci SN Institutul Pasteur.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii de la Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor: Constantin-Cristian Poteras, la data faptelor primar al Sectorului 6 Bucuresti, pentru abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite si luare de mita, Lucian Viorel Grecu, persoana apropiata fostului primar, pentru complicitate la luare de mita, Paul-Sorin Stanescu, reprezentantul S.N. Institutul Pasteur S.A la data faptelor, pentru complicitate la abuz in serviciu si spalare a banilor, Valentina-Narcisa Georgescu, pentru complicitate la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite, complicitate la luare de mita si spalare a banilor, si Bogdan Georgescu, pentru complicitate la abuz in serviciu.

Cristian Poteras

In rechizitoriu, procurorii spun ca, in ianuarie 2007, ca urmare a activitatii Subcomisiei de fond funciar din cadrul Primariei sectorului 6 condusa de Constantin-Cristian Poteras, la acea data primar al Sectorului 6 Bucuresti, a fost emis titlul de proprietate nr.

100402/2007, in baza caruia Societatea Nationala Institutul Pasteur S.A. a obtinut dreptul de proprietate asupra unui teren cu suprafata de aproximativ 19 hectare din Bucuresti.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Lavinia și Ștefan Bănică Jr., distanți în aeroport, ea cu brațul plin de răni. Avem imagini bombă- wowbiz.ro

"Inculpatul Poteras Constantin Cristian a intocmit si a inaintat spre validare anexa prin care propunea admiterea cererii de retrocedare, desi cunostea ca societatea nu se putea prevala de dispozitiile cu caracter reparatoriu ale legilor fondului funciar, neincadrandu-se in niciuna dintre categoriile de persoane indreptatite la reconstituirea dreptului de proprietate privata. Astfel, persoana juridica nu exista in anul 1945, momentul de referinta prevazut in legile fondului funciar, astfel incat nu putea invoca drepturi anterioare infiintarii, iar temeiul invocat in cuprinsul propunerii se refera la alte categorii de terenuri. in anul 1991, institutul a fost organizat ca regie autonoma, prilej cu care i-a fost stabilit patrimoniul, format exclusiv din bunurile existente in bilantul contabil la momentul infiintarii, astfel incat nu putea solicita de la stat alte bunuri. Mai mult, in anul 2000 societatea a fost privatizata, prilej cu care au fost trecute din proprietatea statului in proprietate privata doar bunurile incluse in capitalul social la momentul vanzarii actiunilor", afirma procurorii DNA.

Conform sursei citate, Paul Sorin Stanescu, reprezentantul S.N. Institutul Pasteur S.A., a formulat cererile in baza carora a fost declansata procedura, a pus la dispozitia primarului de sector mai multe inscrisuri folosite in cadrul procedurii de retrocedare si a participat la discutii avand ca scop convingerea functionarilor sa intocmeasca formalitatile necesare.

Bogdan Georgescu si Valentina Narcisa Georgescu, persoane apropiate atat de Poteras, cat si de Stanescu, au fost implicati in identificarea terenului retrocedat, au intermediat legatura dintre functionarul public si reprezentantul solicitantului, s-au ocupat de intocmirea primelor formalitati si au obtinut sprijinul unor persoane cu influenta asupra

functionarilor publici implicati, mai sustine DNA.

Valentin Dragnea si sotia sa

Citeste si: Oana Ioniță, despre experiența din Ibiza. Ce vedete a întâlnit dansatoarea? „Au fost cei mai frumoși ani din viața mea.”- kfetele.ro

Citeste si: Horoscop zilnic, 6 august 2024: Racii sunt puși pe schimbări majore. Săgetătorii se pregătesc de vacanță- radioimpuls.ro

Prin transferul nelegal al imobilului in patrimoniul societatii comerciale s-a produs un prejudiciu statului in cuantum de 26.466.464 de euro, care reprezinta in acelasi timp un avantaj patrimonial pentru S.N. Institutul Pasteur S.A.

"Pentru a-si indeplini atributiile intr-o modalitate care sa asigure reconstituirea dreptului de proprietate, in cursul anului 2006, inculpatul Poteras Constantin Cristian a acceptat de la Stanescu Paul Sorin promisiunea unor foloase materiale, iar in cursul anului 2007 a primit de la acesta o suprafata de 2,7 ha din terenul reconstituit, in valoare de 3.116.464 euro", arata DNA.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si