Fructele de goji mai sunt cunoscute si sub numele popular de catina de garduri. Ele sunt fructe ale plantei lemnoase Lycium Chinese, originara din China, ori ale plantei Lycium Barbarum, originara din Tibet.

Studiile privind acestea au scos la iveala faptul ca aceasta planta aparent banala are o multime de proprietati extrem de benefice pentru organismul uman.

Consumate de regula crude, aceste fructe pot fi integrate in alimentatie si deshidratate, sub forma de pudra sau chiar in sucuri – oricare ar fi forma in care sunt consumate, fructele goji au o multime de beneficii pentru

sanatate.

Fructele goji. Valori nutritionale

Iata ce calitati nutritionale are ¼ cana de goji deshidratate:

  • 100 de calorii
  • 0 g de Grasimi
  • 3 g de fibre
  • 13 g de zahar
  • 4 g de proteine
  • 140% din doza zilnica de vitamina A recomandata
  • 35-163% din doza zilnica de vitamina C recomandata
  • 100% din doza zilnica recomandata de vitamina B2
  • 91% din doza zilnica recomandata de seleniu
  • 100% din doza zilnica de fier recomandata
  • 10% din doza zilnica de calciu recomandata
  • 18 aminoacizi, 5 tipuri de acizi grasi nesaturati
  • beta-caroten
  • licopen
  • luteina

Fructele goji
Fructele goji

Citeste si: Tocaniță de pipote de pui. Cea mai sănătoasă și delicioasă rețetă

Fructele goji. Beneficii

Antioxidanti si nutrienti

Fructele goji sunt atat de sanatoase pentru ca sunt bogate in antioxidanti care ajuta sistemul imunitar sa lupte cu inflamatia, eliminand radicalii liberi. Totodata, fructele goji au un continut ridicat si de vitamine si minerale, acestea avand mai mult beta-caroten decat morcovii, dar si mai mult fier decat spanacul, scrie, conform doc.ro.

Citeste si: Adevărul despre apa alcalină! Ce efect are, de fapt, asupra organismului nostru?

Fructele goji
Fructele goji

Fructele goji. Ochi sanatosi si piele frumoasa

Un studiu recent a aratat ca fructele goji sunt bogate in zeaxantina, antioxidant de pret pentru prevenirea imbatranirii pielii din cauza poluarii si a radiatiilor solare. Acelasi studiu a dovedit si ca fructele goji au efecte benefice asupra vederii.

Fructele goji. Sporesc fertilitatea

Fructele goji sunt extrem de benefice pentru cei care doresc sa devina parinti, asta pentru ca au urmatorul impact asupra organismului:

Iti dau o stare de bine

Calitatile nutritionale ale fructelor goji iti ofera o stare de bine. Studiile facute recent au dovedit ca exista o legatura intre consumul de goji si starea de bine. Goji au efecte energizante, combat oboseala, scad nivelul de stres si imbunatatesc digestia.

Fructele goji
Fructele goji

Fructele goji. Contraindicatii

Chiar daca este un superaliment, exista si situatii in care fructele goji nu sunt indicate ori sunt recomandate in doze extrem de mici. Ar trebui sa te consulti cu medicul tau in privinta consumului de goji daca ai tensiune arteriala scazuta, daca esti insarcinata sau alaptezi, dar si daca urmezi un tratament anticoagulant.

Citeste si: Ciorbă de post. Rețeta-minune de primăvară care îți detoxifică organismul

Fructele goji. Dieta cu fructe goji

Pentru ca aceasta dieta nu este tocmai una restrictiva, este destinata in special persoanelor care vor sa slabeasca intre 3-5 kilograme, nu mai mult. Altfel ai nevoie de un regim de slabire mai strict, daca doresti sa vezi rezultate spectaculoase.

Desigur ca si in aceasta dieta este necesara miscarea, asa ca nu evita sa faci exercitii sportive. Va fi foarte usor sa tii urmezi acest regim, avand in vedere ca fructele goji sunt adevarate bombe de energie, conferindu-ti mai multa decat ai nevoie. Asa ca pregateste-te sa fii mai in forma ca oricand.

Citeste si: Patrunjelul contine mai multa vitamina C decat portocalele- Cum sa il folosesti

Au si fibre din plin, asa ca vei avea un tranzit intestinal optim, foarte important atunci cand esti la dieta cu goji. Doar vrei sa elimini cat mai multe toxine, nu-i asa?

Cum se tine dieta cu goji

Foarte simplu. Tot ceea ce ai de facut este sa mananci o mana de goji dimineata, pe stomacul gol. Dupa ce ai baut un pahar mare cu apa, in prealabil, si ai asteptat 15 minute. Pe parcursul zilei, incearca sa strecori fructele goji in salate si iaurturi, fara a face excese, desigur.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Fructele goji
Fructele goji

Citeste si: Pricomigdale. Ce sunt, de fapt, pricomigdalele? Multă lume nu știe acest adevăr

Perfecte in diete, aceste mici fructe rosii te vor ajute sa ai succes in procesul de slabire, sustinand masa musculara. Asa ca sportul este mai mult decat indicat, conform sanatateafemeilor.ro

In dieta cu fructele goji sunt INTERZISE:

– produsele de patiserie si fainoasele( se recomanda cele din faina integrala)
– bauturile carbogazoase pe baza de zahar
– fast-food

Era normal sa ai macar cateva restrictii, daca vrei sa ai un succes rasunator in dieta ta. Desigur, poti manca de trei ori pe zi, dar este important ce alegi.

Citeste si: Iahnie de fasole! Cea mai gustoasă rețetă de iahnie, perfectă pentru Postul Paștelui

Fructele goji. Exemplu de meniu:

Mic dejun: cereale integrale cu lapte, o banana, cateva afine, o felie de paine integrala

Pranz: supa crema de legume, peste la gratar cu salata si un fruct

Gustare: cateva nuci, un smoothie de fructe

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Cina: orez integral cu legume inabusite sau o salata bulgareasca

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si