Miniștrii de externe din G7 au salutat decizia Curții Internaționale de Justiție de la Haga privind necesitatea ca Rusia să oprească invazia în Ucraina și au cerut Moscovei să acționeze în conformitate cu decizia luată în acest caz.

Citeste si: Dictatorul din Belarus, Aleksandr Lukaşenko, amenințare pentru Volodimir Zelenski

Miniştrii de externe din G7 au salutat și activitatea de investigare şi de colectare a probelor  privind crimele de război, inclusiv de către procurorul Curţii Penale Internaţionale în Ucraina.

"Cei care comit crime de război trebuie traşi la răspundere"

"Cei care comit crime de război, inclusiv prin utilizarea la întâmplare a armelor împotriva civililor, vor trebui traşi la răspundere", au subliniat miniştrii de externe ai ţărilor G7 într-o declarație comună.

Din grupul G7 fac parte Germania, Franţa, Italia, SUA, Japonia, Canada şi Italia.

Citeste si: Vladimir Putin: Ruşii pro-occidentali sunt ”trădători naţionali” din a ”cincea coloană”, care ”nu pot trăi fără stridii şi libertatea de gen”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Țările din grupul G7 consideră că este necesară creșterea asistenței umanitare acordate Ucrainei și reamintesc că o serie de state depind de aprovizionarea cu alimente din această țară, potrivit agenției Interfax.

Documentul notează că eforturile umanitare sunt esențiale pentru Ucraina, iar situația din jurul acestei țări are consecințe masive pentru securitatea alimentară și prețurile în multe țări care depind de aprovizionarea sectorului agricol ucrainean.

Apelul G7 pentru susținerea Moldovei

De asemenea, miniștrii au reafirmat importanța creșterii asistenței internaționale pentru țările care se învecinează cu Ucraina și se confruntă cu un flux fără precedent de refugiați din Ucraina.

În acest sens, miniștrii au făcut o mențiune specială pentru Moldova, care găzduiește cei mai mulți refugiați pe cap de locuitor.

Citeste si: Klaus Iohannis, declarații după întâlnirea cu președintele Estoniei. "Prezența militară a Rusiei în Belarus are implicații pe termen mediu și lung"

Țările G7 au convenit, de asemenea, să discute problemele de asistență pentru Moldova în cadrul Băncii Mondiale și al Fondului Monetar Internațional.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Joe Biden: Putin este un "criminal de război"

Președintele american Joe Biden îl numește pe Vladimir Putin „criminal de război”, pentru prima dată de la începutul invaziei Ucrainei, relatează The Guardian.

În trecut, Casa Albă a evitat să folosească expresia „criminal de război”, invocând o anchetă în curs de desfășurare privind invadarea Ucrainei de către Rusia.

Citeste si: Rusia respinge decizia Curții Internaționale de Justiție de la Haga de a opri războiul

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a reacționat miercuri seară la afirmația liderului american, spunând că această caracterizare a președintelui rus drept criminal de război este o „retorică de neacceptat și de neiertat”, relatează agenția rusă de presă Tass.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si