Gogoşi rapide cu iaurt, fără drojdie. Rețeta, pas cu pas
Gogoşi rapide cu iaurt, fără drojdie. Nu au nevoie de frământare, sunt pufoase, uşoare şi ţi se topesc în gură! Iată rețeta!
300 g iaurt gras (10%)
150-200 g făină
1 plic praf de copt
1 praf de sare
1 ou
ulei, pentru prăjit
150 g zahăr pudră
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Gogoși. Într-un vas amesteci făina, praful de copt şi sărea. Adaugi oul bătut şi iaurtul şi omogenizezi aluatul cu o lingură, fără să frămânţi. Trebuie să obţii un aluat lipicios, pe care îl acoperi cu o folie de plastic şi îl laşi la dospit la temperatura camerei 30-45 de minute.
Gogoși. Cu o linguriţă, formezi biluţe de aluat, pe care le prăjeşti în baie de ulei, până devin aurii. Le scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei. Le dai prin zahăr pudră cât sunt calde, scrie bzi.ro.