Cazurile de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din  Grecia  s-au diminuat în ultimele săptămâni, autoritățile raportând marți aproximativ 15.000 de infecții și 64 de decese. Dintr-o populație de 11 milioane de locuitori, aproximativ 72% sunt vaccinați cu schema completă.

Citeste si: 1.602 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, cu 465 mai puţin faţă de ziua anterioară

Sezonul estival turistic începe în Grecia, în mod normal, după Paștele ortodox, care anul acesta este sărbătorit pe data de 24 aprilie.

Autoritățile elene se așteaptă la un număr mare de turiști în acest an, iar oficialii sunt de părere că vor înregistra venituri care vor atinge 80% din nivelurile din 2019, un an record înainte ca pandemia să oprească vacanțele și călătoriile.

Ministrul Sănătății, Thanos Plevris, a precizat că hotărârea de a relaxa restricțiile s-a bazat "pe datele epidemiologice și pe sugestiile experților".

Când începe sezonul estival turistic în Grecia

Începând cu data de 1 mai 2022 și până la data de 31 august 2022, turiștii nu vor mai fi nevoiți să prezinte certificate de vaccinare sau de îmbolnăvire cu COVID-19 pentru a intra în spații închise sau deschise, cum ar fi restaurantele, iar autoritățile iau în considerare, de asemenea, ridicarea cerinței de a prezenta un certificat digital COVID pentru a intra în țară, notează Mediafax.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Dosar penal după ce un șofer STB a coborât din autobuz și a agresat un biciclist

Mai mult, purtarea măștilor de protecție în interior nu va mai fi obligatorie începând cu data de 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la cursuri după vacanța de Paște fără a mai fi nevoie să prezinte în mod regulat teste negative.

Plevris a adăugat că toate măsurile vor fi reevaluate în luna septembrie a acestui an.

Citeste si: Accident soldat cu cel puţin 16 morţi după ce un camion s-a izbit de o stâncă

Grecia este una dintre cele mai populare destinații turistice de vară din sudul Europei și a atras peste 33 de milioane de vizitatori în anul 2019, majoritatea din Marea Britanie și Germania. Industria turistică reprezintă aproximativ o cincime din economie și angajează unul din cinci oameni.

Citeste si: Polițiștii din Dorohoi, uimiți după ce au oprit un bărbat de 91 de ani care se afla la volan


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si