Guvernul a decis ca salariile anumitor români să fie majorate cu până la 50%, în funcție de numărul de ore lucrate pe săptămână.

Iată despre cine este vorba!

Citește și: Jobul pe care nu îl vrea nimeni: Câștigi 90.000 de dolari doar stând în locul unde s-a filmat „Stăpânul Inelelor”

Cine va beneficia de mărirea salarială?

„Pentru tot sectorul de administrație care lucrează cu fonduri europene. Trebuie să ne asigurăm că avem capacitatea administrativă să putem să atragem fiecare eurocent, pentru că sunt foarte importante fondurile, astfel încât să ne menținem în echilibru economia”, a menționat Nicolae Ciucă. 

Astfel, măririle salariale vizează angajații care lucrează cu fonduri europene.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Salariile vor crește cu 50% pentru unii bugetari! Despre cine este vorba

Cum vor fi atribuite măririle salariale

Angajații  care lucrează cu fonduri europene vor primi majorări în funcție de numărul de ore pe care le lucrează, indiferent de câte proiecte au în lucru, scrie antena3.ro

  • Maxim 20 de ore/lună: majorare salarială de 10% 

  • 21- 40 de ore/lună: majorare salarială de 20% 

  • 41- 60 de ore/lună: majorare salarială de 30% 

  • 61- 80 de ore/lună: majorare salarială de 40% 

  • 80 de ore/lună: majorare salarială de 50%

Citește și: Salariile și pensiile nu fac față inflației

Românii cu pensia mică ar putea primi 4.000 de lei în ianuarie 2023

Peste 4,4 milioane de pensionari, mai exact 95%, ar putea primi în prima lună a anului 2023, suma totală de 4.000 de lei, potrivit unei propuneri a PSD.

Suma menționată se referă la pensie plus un ajutor one-off. 

Cine are o pensie de 2.500 de lei, va primi în luna ianuarie 2023 un plus de 1.500 de lei, adică, în total, 4.000 de lei. Cine are pensia de 1.900 de lei, va trebui să primească în prima lună a anului 2023 un ajutor de 2.200 de lei, pentru ca suma finală să fie 4.000 de lei.

„Ca să înțeleagă toată lumea, pensiile nu se majorează în același procent pentru toată lumea. Pensiile cuprind în interiorul lor puncte de pensie și noi majorăm valoarea punctelor de pensie, valoarea punctului de pensie, așa cum este și legal și constituțional. Deci nu majorăm același procent”, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Citește și: Taxă pe bacșiș, de la 1 ianuarie 2023. Bacșișul va fi impozitat cu 10% și va fi trecut pe bonul fiscal. Ce prevede noul proiect de lege


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si