Iahnie de fasole - o rețetă de post delicioasă. Merge de minune cu murături!
Iahnia de fasole este una dintre cele mai populare rețete de post. Cu toate aceste puține gospodinele știu secretele acestui preparat.
Iahnie de fasole. De ce ai nevoie:
– 0,5 kg fasole
– 1 ardei gras
– 1 păstârnac
– 3 roșii decojite
– 2 cepe
– boabe de piper
– 1 foaie dafin
– 1 ceșcuță ulei
– mărar (pătrunjel) tocat.
Înainte de toate, se alege fasolea, se spală și se lasă la înmuiat în apă rece, câteva ore.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Când fasolea dă în clocot, se pune la fiert păstârnac curățat și tăiat în două, morcov și ceapa întregi; se fierbe totul la foc mic cca o oră, apoi legumele puse întregi se scot. Se pun însă alte zarzavaturi tăiate mărunt (ceapă, ardei gras, morcov).
Tot în acest moment se pune și o ceșcuță cu ulei, boabe de piper și o foaie de dafin.Când este aproape gata, peste mâncărica de fasole se pune pastă de roșii sau 2 roșii tăiate cubulețe, se mai lasă puțin la fiert, se sărează, se dă gust, și, la final, adăugăm verdeață proaspăt tăiată.
În cazul în care dorim ca mâncarea să nu fie de post, adăugăm după bunul plac cârnăciori afumați (prăjiiți separat), bacon sau chiar ciolan de porc. Se servește alături de castraveciori acri sau murături.