În acest articol vei regăsi locaţii cunoscute sau mai puţin cunoscute, dar care merită vizitate!

România este considerată una dintre țările cele mai atractive pentru vizitatorii din toate colțurile lumii. O vacanță prin țară este o idee excelentă, mai ales în sezonul rece.

Iată cele mai frumoase destinații turistice din România, ideale pentru a-ți petrece Revelionul 2022!

Sibiu

O altă destinație pentru Revelion este Sibiu.

Orașul este cunoscut pentru clădirile din centrul său, precum și pentru Muzeul Brukenthal, Muzeul ASTRA, Catedrala din Sibiu și Podul Minciunilor. 

Sighișoara

Cei care vor să petreacă acest weekend prelungit departe de casă, într-unul dintre cele mai frumoase locuri din România, pot merge în Sighișoara. În acest oraș, turiștii se pot plimba pe străduțele medievale și pot vizita mai multe atracții, precum: Turnul cu Ceas, Piața Cetății, Turnul Fierarilor, al Cizmarilor, al Croitorilor, al Cojocarilor, al Măcelarilor sau Scara acoperită, numită și Scara școlarilor.

Cazanele Dunării

Destinația se află în județul Mehedinți, iar o plimbare cu barca pe Dunăre este ideală pentru o zi de vară.

Cazanele Dunării sunt incluse în Parcul Național Porțile de Fier și reprezintă una dintre cele mai impresionante zone din  Defileul Dunării.  

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Concediu, prilej de...ceartă

Cazanele Mici au o lungime de 3 km și Cazanele Mari cu o lungime de 4 km oferă vizitatorilor imagini naturale spectaculoase. Aici, turiștii pot vedea Statuia lui Decebal care a fost construită în condiții dificile, Mănăstirea Mraconia, aflată chiar pe malul Dunării, dar și Peșterile Veterani și Ponicova.

Citeste si: Începe minivacanța de Sf. Maria

Întreaga panoramă poate fi văzută cu o drumeție pe Ciucaru Mare.

Mocănița din Maramureș

Dacă doriți o călătorie înapoi în timp trebuie să ajungeți în Vișeu de Sus, locul de unde pornește trenul cu aburi spre trecut. Călătoria durează mai bine de 4 ore, distanța fiind de aproape 43 de kilometri, la cere se adaugă și oprirea din stația Paltin.

Parcul Național Cheile Nerei- Beușnița

Situat în județul Caraș Severin parcul este o frumusețe sălbatică aflată în sudul Munților Aninei, cu zone deosebite, pline de povești și legende. Tot în această zonă se află și Cascada Bigăr care atrage turiști și după prăbușire.

Lacul și stațiunea Colibița

Este un loc perfect de relaxare în județul Bistrița Năsăud. Lacul de acumulare artificial îmbină perfect zonele de munte și de mare.

Constanța

Marea este întotdeauna o locație excelentă unde puteți pleca într-o mini vacanță. În plus, vremea de afară este favorabilă acestei mini-vacanțe. 

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac

Hotelul de Gheață a fost construit în anii 2005-2006 și este primul de acest gen din Europa de sud-est. Este o destinaţie inedită pentru Crăciun, ce oferă o experienţă inedită.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024- radioimpuls.ro

Citeste si: Dieta după vacanța all inclusive

Biserica de gheaţă şi Winter Parkul unde poţi să faci schi şi snowboard fac din Hotelul de Gheaţă o destinaţie atractivă pentru Crăciun.

Băile Balvanyos

Balvanyos se află în judeţul Covasna, la nord-vest de Târgul Secuiesc şi este o staţiune renumită pentru izvoarele sale minerale, dar şi pentru peisajele superbe.

“Cetăţile Păgânilor”, în traducere din limba maghiară, sunt situate la adăpostul munţilor Bodoc şi dispun de instalaţii moderne pentru tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, bazin în aer liber cu apă minerală carbogazoasă, instalaţii pentru mofete şi de electroterapie. Staţiunea dispune de numeroase locuri de cazare în vile, pensiuni şi hoteluri, dar şi de numeroase atracţii turistice în împrejurimi. Ruinele cetăţii Balvanyos, Grotă cu Alaun, Cimitirul Păsărilor şi Peştera Ucigaşă merită cu siguranţă vizitate atunci când ajungi în zona.

Borșa

Dacă ajungi la Borşa de Crăciun vei fi surprins de frumuseţea și magia loculu, dar şi de tradiţiile păstrate din moși strămoși. La Borşa găseşti şi părţi de schi foarte bune: Runc-Stiol, Telescaun şi Pătrat. Oraşul este situat la o altitudine de 700 m, înconjurat de munţii Rodnei, Maramureşului şi Tibau.

Stațiunile din Valea Prahovei

Stațiunile de pe Valea Prahovei sunt printre cele mai cunoscute destinații turistice din România, dar și cu cele mai frumoase peisaje. Traseele montane din Azuga, Bușteni, Sinaia, Predeal și Poiana Brașov sunt excelente pentru vacanțe în familie sau prieteni.

Micloșoara

Satul Micloşoara din judeţul Covasna adăposteşte pensiunea Contelui Kalnoky, cu căsuţe vechi ţărăneşti, ce au fost restaurate şi mobilate în stilul tradiţional secuiesc. La doar 5 minute de mers pe jos de la pensiune, se află şi castelul Contelui, care şi-a păstrat autenticitatea prin mobilier, tablouri şi gravurile pereţilor.

Citeste si: Idei de vacanţă de Crăciun 2022. Cele mai frumoase destinații

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si