”În ultimele 24 de ore, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis 12 avertizări cod roşu şi 2 cod portocaliu pentru fenomene meteo periculoase, de tip nowcasting, care anunţau intensificări ale vântului ce local vor ajunge la viteza de 110 km/h. Toate informările privind producerea fenomenelor au fost transmise către autorităţile locale, în vederea dispunerii măsurilor preventive şi operative care se impun. Au fost transmise şi 23 de alerte pentru populaţie prin sistemul Ro-Alert.

În urma furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 98 localităţi din 20 judeţe”, au transmis, vineri, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Citeste si: VIDEO| Cum ne hidratăm corect când e caniculă

Sursa citată a prcizat că, din cauza vântului care a suflat cu putere, la nivel naţional au fost afectate 30 acoperişuri ale imobilelor şi au fost doborâţi de vânt 228 de arbori (pe carosabil, autoturisme sau imobile), fiind avariate 21 autoturisme.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

De asemenea, pompierii au intervenit şi pentru evacuarea apei acumulate în 80 locuinţe, curţi şi subsoluri, dar şi pentru înlăturarea aluviunilor şi facilitarea scurgerii apei de pe 31 străzi.

Echipele ISU au acţionat, în Maramureş, pentru salvarea unei persoane surprinsă de un acoperiş distrus de vânt, iar în judeţul Cluj o persoană a fost evacuată dintr-o locuinţă distrusă.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si