UPDATE 17.10: Bilanţul oficial al morţilor în urma seismului de miercuri dimineaţă, din Italia, a crescut la 73, a anunţat Protecţia Civilă citată de Corriere della Sera. Accesul în satul Amatrice, cel mai grav afectat, este îngreunat, pentru că principalele drumuri sunt blocate.

UPDATE 16.15: Autoritatile italiene au anuntat un no bilant. Cel putin 63 de persoane au murit si 150 au fost date disparute.

UPDATE: Un reprezentant al Departamentului pentru Protectie Civila din Italia confirma ca bilantul cutremurului este de 38 de morti.  Cutremurul a fost urmat de cel putin 80 de replici.

22 de cadavre scoase de sub daramaturi, scrie La Repubblica. Numarul ranitilor ar fi de circa 100, mai scrie presa italiana. Operatiunile de cautare sunt in desfasurare.

UPDATE: 37 de oameni ar fi murit, anunta presa italiana intr-un nou bilant ravasitor. Mai multi oameni se afla inca sub daramaturi in zone in care accesul e extrem de dificil.

UPDATE: Bilantul victimelor continua sa creasca de la o ora la alta. Potrivit presei italiene, 21 de oameni ar fi murit si alti 100 sunt grav raniti. Totodata, mai sunt oameni care inca nu au fost scosi de sub daramaturi. Cutremurul de miercuri dimineata a devastat orasul Amatrice, care practic nu mai exista, mai bine de jumatate din case fiind daramate de seism.

UPDATE:  MAE anunta ca in continuare nu exista informatii despre romani raniti. O echipa consulara mobila de la consulatul din Bologna s-a deplasat de urgenta in zona afectata de cutremur

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

Facebook a activat functia SafetyCheck pentru ca cei care se afla în zona afectata de cutremur sa-i anunte pe apropiati, prin intermediul retelei de socializare, ca sunt teferi.

 

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 a avut loc miercuri dimineata în Italia, la ora 03.36, ora 04.36, ora României, informeaza BBC. Seismul din Italia a avut sapte replici puternice, anunta autoritatile pe Twitter.

Cutremurul s-a resimtit timp de 20 de secunde si a avut loc la o adâncime de 10 kilometri.
Se pare ca patru persoane si-au pierdut viata si mai multe se afla sub daramaturi.
Primarul orasului Amatrice a vorbit la un post de radio, precizând ca orasul a fost distrus în urma cutremurului.
Drumurile din si spre oras sunt blocate. Jumatate din oras a disparut. Orasul nu mai exista. În acest moment exista persoane aflate sub darâmaturi. Au avut loc mai multe alunecari de teren, iar un pod este pe cale sa se prabuseasca”, a declarat Sergio Perozzi.
La început, cutremurul a avut 6,4, pentru ca mai apoi sa fie urmat de o serie de replici.

Primarul orasului Amatrice a vorbit la un post de radio, precizând ca orasul a fost distrus în urma cutremurului.Drumurile

din si spre oras sunt blocate. Jumatate din oras a disparut.

Orasul nu mai exista. În acest moment exista persoane aflate sub darâmaturi.

Au avut loc mai multe alunecari de teren, iar un pod este pe cale sa se prabuseasca”, a declarat Sergio Perozzi.

La început, cutremurul a avut 6,4, pentru ca mai apoi sa fie urmat de o serie de replici.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si