Dacă în România oamenii duc lipsă de bani, se pare că în Austria și oamenii decedați au parte de ajutor financiar. Un bonus de 500 de euro pentru o persoană adultă şi 250 de euro pentru un copil este acordat, începând din luna septembrie, „tuturor celor care pot dovedi că au o reşedinţă principală în Austria” timp de cel puţin şase luni în anul 2022, a explicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Mediului, Martina Stemmer.

Și decedații primesc bani

Astfel, dacă ar fi să traducem, prima este destinată şi persoanelor decedate care figurează încă în registrul fiscal şi „din punct de vedere legal, este imposibil de recuperat”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Citeste si: La 54 de ani, o femeie a pierdut "din dragoste" zeci de mii de lei. Ce metodă de înșelăciune a folosit bătbatul care a păgubit-o

Suma revine moştenitorilor defunctului, iar unii au dezvăluit acest lucru în presă.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Această situaţie a dat naştere unei dezbateri vehemente în Austria, care în prezent a introdus reforme fiscale pentru a lupta împotriva încălzirii climei.

Adoptată în luna februarie la insistenţele ecologiştilor, care guvernează împreună cu conservatorii, legea privind „bonusul pentru climă” urmează să compenseze pentru supracosturile asociate cu introducerea unei taxe pentru companiile poluante.

Citeste si: Familie distrusă pe șosea: Doi soți, morți într-un accident în Buzău

Acestea urmează să plătească 30 de euro pentru fiecare tonă de emisii de CO2, ceea ce generează venituri care sunt redistribuite către locuitorii Austriei via această primă anuală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si