Patru pacienți care s-au ales cu arsuri în urma exploziilor puternice mai sunt internaţi în clinici din Bruxelles, Milano şi Lubeck. Pacientul din Lubeck ar urma să fie transferat astăzi în România, transmite news.ro. Potrivit raportului transmis de Ministerul Sănătăţii rezultă următoarele date:

  • Pacienţi internaţi în spitale din străinătate: 4
  • Pacienţi externaţi: 48: 41 din spitale din România, 7 din spitale din străinătate
  • Pacienţi decedaţi: 6

Citește și: Opt incendii în mai puțin de un an în spitalele din România. Tragedii lăsate în urmă, zero soluții

Încă o persoană rănită în exploziile de la Crevedia a murit

Al șaselea deces în urma exploziei a fost înregistrat pe 30 septembrie. Este vorba despre un pacient cu arsuri pe mai mult de 40% din suprafaţa corpului.

Dintre pacienţii transferați în afara țării, unul se află în stare critică, dus iniţial la Milano, cu arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului şi a fost transferat la o altă clinică din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

  ”Pacient intubat şi ventilat mecanic. Instabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, spun medicii despre acest pacient provenit de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Bagdasar Arseni”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citește și: Daunele cerute de oamenii din Crevedia: peste 8,5 milioane de euro de la patronii stației GPL care a explodat

Un alt pacient care are arsuri pe mai mult de 45% din suprafața corpului, care este tot la Milano, respiră spontan, este stabil din punct de vedere hemodinamic, care are evoluție clinică favorabilă, este monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, specializată în tratarea arsurilor.

Un bărbat cu arsuri de peste 15% din suprafaţa corpului se află la Bruxelles, altul, cu arsuri pe mai mult de 30% din suprafaţa corpului este la Lubeck, în Germania, și va fi transferat într-o unitate medicală din România luni.

Au mai fost externați pacienți de la clinici din Berlin- 2, Bruxelles- 1, Graz (Austria)- 2, Viena- 1. Bergen (Norvegia)- 1.

Citește și: Noi vești în cazul Crevedia. Procurorii solicită prelungirea măsurii arestării preventive în cazul patronilor staţiei GPL


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si