Ministerul Afacerilor Externe a informat cu privire la situația de securitate din Israel și Fâșia Gaza. Astfel, autoritățile israeliene au confirmat decesul altui cetățean român, cu dublă cetățenie.

Încă un român a murit în Israel. Bilanțul românilor decedați a ajuns la 5

Victima avea dublă cetățenie, română și israeliană și avea domiciliul în Statul Israel. De asemenea, potrivit autorităților israeliene, o persoană a fost identificată ca fiind ostatică în Fâșia Gaza.

Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Hiafa nu au primit până acum solicitări în privința dispariției sau decesului altor români în Israel, însă, țin în continuare legătura cu autoritățile israeliene.

Încă un român mort în Israel

Încă un român mort în Israel

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: EXCLUSIV- Care sunt efectele drogului folosit de teroriștii Hamas și cu cât se vinde pe piață: ”Se credea că îi ajută să-și suprime frica înainte de a lansa acte teroriste”

Până acum, bilanțul românilor cu dublă cetățenie și cu domiciliul în Statul Israel au fost confirmate decedate.

Bilanțul morților din războiul israeliano-palestinian crește de la o zi la alta

În perioada 7-17 octombrie s-au înregistrat 4.229 de răniți în Israel, potrivit Ministerului Sănătății din acest stat, scrie The Guardian.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

În aceeași perioadă, aproximativ 3.000 de persoane au decedat în Fâșia Gaza, și peste 12.500 de persoane au fost rănite, a informat Ministerul Sănătății din Palestina.

De asemenea, și în Cisiordania au fost confirmate 61 de decese și 1.250 de răniți, în aceeași perioadă.

Atacurile sângeroase au fost soldate și cu luarea de ostatici, printre care se numără mai mulți cetățeni străini.

Încă un român mort în Israel

Încă un român mort în Israel

[Sursa foto: Profimedia]

Citește și: Câți ostatici deține Hamas în acest moment? Anunțul oficial al Forţelor de Apărare ale Israelului: "Lucrăm pe toate căile pentru a elibera ostaticii şi a-i aduce acasă"

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a oferit mai multe detalii cu privire la creșterea lentă a numărului ostaticilor. Astfel, un număr mare dintre prizonieri sunt cetățeni străini și a fost nevoie de mai mult timp pentru a finaliza toate formalitățile și mai ales, pentru a contacta mai întâi familiile victimelor.

Citeste si: Gheorghe Turda, confesiuni în lacrimi despre soția sa. Ce a învățat de la partenera de viață? „Ca doamna nu a fost o altă femeie.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul membrilor Phoenix: "Realitatea este că lucrurile nu se îndreaptā deloc spre bine". Ce se întâmplă cu Nicu Covaci în aceste momente- radioimpuls.ro

„Lucrăm pe toate căile pentru a elibera ostaticii şi a-i aduce acasă", a informat Daniel Hagari.

Cu privire la același subiect, Ministerul Afacerilor Externe de la București, a anunțat că, o persoană cu dublă cetățenie israeliană și română, a fost luat ostatic în Fâșia Gaza, după ce, în primă fază, acesta fusese declarat dispărut.

Până acum, cinci români cu dublă cetățenie au murit, o persoană este dată dispărută, iar alta este luată ostatică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si