În loc de tradiționalele verighete de aur, cuplul ceh Jiri și Ondrej Vedral au făcut schimb de inele inteligente în ziua nunții lor. Inelele inteligente sunt dispozitive electronice portabile cu funcții similare cu cele ale ceasurilor inteligente. De obicei, acestea permit utilizatorului să își monitorizeze bătăile inimii și să facă o plată fără contact. 

Inelele pulsează cu bătăile inimii partenerului

Este un sector tehnologic cu o creștere rapidă, în care se pare că vânzările globale cresc cu 21% pe an.

Cu toate acestea, inelele inteligente ale lui Jiri și Ondrej sunt concepute pentru a fi mai romantice decât majoritatea- le permit să vadă și să simtă bătăile inimii celuilalt. Fiecare inel este conectat prin Bluetooth la o aplicație de pe smartphone-ul celui care îl poartă. Iar prin intermediul aplicației, două inele pot fi legate între ele. Astfel, de fiecare dată când Jiri apasă pe verigheta sa, aceasta pulsează fizic cu bătăile inimii lui Ondrej și afișează bătăile inimii sub forma unei linii roșii în mișcare. Și același lucru în sens invers pentru Ondrej. 

Inelele inteligente sunt dispozitive electronice portabile cu funcții similare cu cele ale ceasurilor inteligente

Inelele inteligente sunt dispozitive electronice portabile cu funcții similare cu cele ale ceasurilor inteligente

[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Soacra mare a eclipsat mireasa la nuntă! E incredibil cum s-a îmbrăcat femeia și ce a făcut

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Atâta timp cât telefoanele lor mobile sunt conectate la internet, ei primesc o bătaie a inimii în timp real. În cazul în care unul dintre ei este deconectat de la internet, îl primesc pe ultimul înregistrat. "Nu am fost niciodată interesați de aur și diamante", spune Jiri. "Am vrut ceva diferit, așa că ne-a plăcut ideea că este ceva nou. Ne simțim ca niște pionieri în acest sens".

Mirii tot mai tentați să își planifice nunta cu ajutorul tehnologiei

Inelul reîncărcabil, numit HB Ring a fost pus în vânzare în mod limitat în 2016 iar compania observă acum o creștere a interesului global pentru acest produs. În plus, afacerea a lansat în acest an un nou produs paralel- The Touch Locket. Pentru a fi purtat pe un colier, acesta dispune de aceeași tehnologie ca și inelele inteligente. Tendința tehnologică la nuntă este în creștere ca urmare a faptului că oamenii își desfășoară o mare parte din viață pe smartphone-uri, spune Zoe Burke, editorul principal al site-ului britanic de planificare a nunților Hitched.co.uk. 

Fiecare inel este conectat prin Bluetooth la o aplicație de pe smartphone-ul celui care îl poartă

Fiecare inel este conectat prin Bluetooth la o aplicație de pe smartphone-ul celui care îl poartă

[Sursa foto: PixaBay]

"Cred că oamenii consideră de la sine înțeles acum faptul că vei putea să îți planifici nunta prin intermediul telefonului tău. Probabil că ți-ai cunoscut partenerul prin intermediul telefonului", spune ea. O treime dintre cuplurile din Marea Britanie ar folosi acum WhatsApp pentru a invita oaspeții la nunta lor, iar 60% își anunță logodna pe rețelele de socializare. Unii oameni folosesc acum chiar și un software de inteligență artificială (AI) pentru a-și scrie jurămintele sau discursurile de nuntă. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Instrumentul de inteligență artificială nu ar trebui să înlocuiască emoțiile umane, dar pentru mulți oameni este de ajutor", a declarat Vishal Joshi, co-fondator și director executiv la Joy.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si