Intrarea Maicii Domnului în Biserică. În fiecare an, pe data de 21 noiembrie, creștinii ortodocși sărbătoresc Intrarea in Biserica a Maicii Domnului.

Este zi de dezlegare la pește pentru toți credincioșii!

Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Intrarea Maicii Domnului în Biserică: Este dezlegare la peşte! Tradiţii şi obiceiuri pentru 21 noiembrie 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Intrarea Maicii Domnului în Biserică: 21 noiembrie 2022

Intrarea în Biserica a Maicii Domnului   marchează aducerea Fecioarei Maria la Templu de către părinții ei, Sfinții Ioachim și Ana.

Arhiereul Zaharia a închinat-o pe Maica Domnului în Sfânta Sfintelor, locul cel mai sfânt din Templu, unde numai arhiereul intra o singură dată pe an.

Potrivit creștinortodox.ro. fecioara Maria a stat în Templu, timp de 12 ani.

Citește și: Calendar ortodox 18 noiembrie 2022: Ce sărbătoare este vineri?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În tradiția creștină,  Intrarea în Biserica a Maicii Domnului  mai este cunoscută și sub denumirea de Sărbătoarea Luminii.

Această sărbătoare a existat înainte de sec. al VI-lea. Mai mult, data de 21 noiembrie reprezintă data sfințirii unei biserici cu acest hram in 543 (biserica ridicată de Iustinian cel Mare lângă zidul ruinat al Templului).

Așadar, Biserica Ortodoxă a rânduit ca în această zi de mare sărbătoare, pe 21 noiembrie să fie dezlegare la peste.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Intrarea Maicii Domnului în Biserică: Este dezlegare la peşte! Tradiţii şi obiceiuri pentru 21 noiembrie 2022

[Sursa foto: PixaBay]

Intrarea Maicii Domnului în Biserică: tradiții și obiceiuri pe 21 noiembrie 2022

Potrivit tradiției, la sate fetele obișnuiesc să meargă la fântâna din sat cu o lumânare pentru a-și afla ursitul. Când cântă cocoșul, fiecare fată aprinde lumânarea și o așează pe marginea fântânii și privește în fântână. Pe luciul apei din fântână fetele tinere pot vedea chipul ursiților lor.

În această zi este dezlegare la pește, astfel că oamenii duc la biserică preparate din pește pentru a fi sfințite, iar apoi le dau le împart de pomană celor sărmani.

Citește și: Când este Ignatul 2022? Tradiţii şi obiceiuri

În această zi de sărbătoare, în biserici se fac pomeniri pentru cei care au murit în condiții suspecte, înecați și fără lumânare. Pentru aceștia, cei dragi dau de pomană pachete cu pește, fructe și lumânări sau o candelă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică creștinii ortodocși nu au voie să spele sau să facă alte treburi casnice. Tot în această zi nu este bine să stea certați cu cineva și este bine să vă împăcați.

În această zi este bine să nu uitați de copiii sărmani și de persoanele amărâte, trebuie împărțite nuci, colaci și turte cu mălai.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică este considerată o sărbătoare a Luminii și a Binelui.

Credincioșii trebuie să învețe să fie mai altruiști și mai curați din punct de vedere al sufletului.

Citește și: Calendar ortodox 17 noiembrie 2022: Ce sărbătoare este joi?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si