Peste 107.000 de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele din bazinul râului Tumen, care separă Coreea de Nord de China şi Rusia.
Între timp, presa nord-coreeană a relatat că locuitorii din zona nordică a ţării trec printr-o grea încercare.
Peste 35.500 de locuinţe au fost afectate de inundaţiile puternice, iar 69% dintre acestea au fost complet distruse. Alte 8.700 de clădiri publice au fost deteriorate.
De asemenea, aproximativ 16.000 de hectare de teren agricol au fost inundate, iar 140.000 de persoane au nevoie de ajutor de urgenţă.
Între timp, un grup format din agenţii ale Naţiunilor Unite şi organizaţii non-guvernamentale internaţionale au vizitat zonele afectate de inundaţii alături de Crucea Roşie din Coreea de Nord.
Organizaţiile umanitare au distribuit alimente, adăposturi improvizate, kituri pentru gătit, medicamente şi sisteme de purificare a apei către cetăţenii nord-coreeni afectaţi de inundaţii.
Executivul nord-coreean depune eforturi considerabile pentru redeschiderea drumurilor şi distribuirea de ajutoare şi materiale de construcţie. Prioritatea Phenianului este ridicarea a 20.000 de locuinţe până la începutul lunii octombrie, înainte de începutul iernii geroase nord-coreene.

Peste 107.000 de persoane au fost forţate să-şi părăsească locuinţele din bazinul râului Tumen, care separă Coreea de Nord de China şi Rusia. Peste 35.500 de locuinţe au fost afectate de inundaţiile puternice, iar 69% dintre acestea au fost complet distruse.

Alte 8.700 de clădiri publice au fost deteriorate.De asemenea, aproximativ 16.000 de hectare de teren agricol au fost inundate, iar 140.000 de persoane au nevoie de ajutor de urgenţă.

Între timp, un grup format din agenţii ale Naţiunilor Unite şi organizaţii non-guvernamentale internaţionale au vizitat zonele afectate de inundaţii alături de Crucea Roşie din Coreea de Nord. Organizaţiile umanitare au distribuit alimente, adăposturi improvizate, kituri pentru gătit, medicamente şi sisteme de purificare a apei către cetăţenii nord-coreeni afectaţi de inundaţii.


Executivul nord-coreean depune eforturi considerabile pentru redeschiderea drumurilor şi distribuirea de ajutoare şi materiale de construcţie. Prioritatea Phenianului este ridicarea a 20.000 de locuinţe până la începutul lunii octombrie, înainte de începutul iernii geroase nord-coreene, scrie News.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si