Daca iti place sa te plimbi lejer, sa te bucuri de cafea si gustari, zona centrala a municipiului poate fi ceea ce cauti. Pe langa o vizita la Muzeul de Arta, te poti bucura de un muzeu al fanteziei, Steampunk Transylvania, si de plimbari prin Piata Unirii si pe malul Lacului Chios.

Citește și: A dat America pe Cluj

In schimb, daca esti aventurier ori vrei sa gusti putin din istoria judetului, e necesar sa iti asiguri un mijloc de transport de incredere, care sa te poarte, in siguranta, departe de capitala. 

Daca nu ai masina personala ori nu vrei sa mergi cu ea pe distante mai mari, inchirierea unei masini in Cluj de la o companie specializata, precum rino-rent-a-car.ro, poate fi alegerea ideala.

Iata pe unde sa te opresti, daca vizitezi judetul Cluj

Daca vrei o vacanta pe cinste, merita sa treci pe lista locurilor de vizitat macar o parte dintre frumusetile acestui judet. Cu vai si munti, cetati, parcuri nationale si paduri bantuite, Clujul are ceva de oferit oricarui curios ce-i trece pragul, de la mic la mare.

Citește și: EXCLUSIV: Zborurile interne către litoral, încercarea de a-i convinge pe români să revină la Malul Mării/ Consultant turism:” În acest fel o să avem altă perspectivă asupra vacanței în România”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Pentru iubitorii de arta, Parcul de Sculpturi Arkhai sta cu portile deschise, gata de vizita. Unicat in lume, datorita sculpturilor de fan expuse, si nu foarte departe de oras, acesta este pazit, parca, de padurea de brazi din satul Vlaha. Este, cu adevarat, o oaza de liniste, departe de agitatia urbana.

Citește și: Târgul de Turism al României a început joi la Romexpo. Pachete reduse la jumătate de preț

Tot aproape de Cluj-Napoca, una dintre cele mai infricosatoare paduri din lume asteapta sa fie explorata. Daca esti pasionat de mister si fenomene supranaturale, iar curajul e la purtator, poti face o plimbare prin Padurea Hoia-Baciu, faimoasa pentru fenomenele stranii, strigoii si enigmele pe care le gazduieste. Aceasta poate fi explorata in tururi ghidate, atat ziua, cat si noaptea.De acolo, urca-te in masina si savureaza drumul catre Imparatia lui Zamolxe, din comuna Maguri-Racatau. Lasa-te uimit de maretia si de frumusetea acestei rezervatii zoologice, casa a vulpilor, rasilor, lupilor si caprioarelor, si fa o vizita pana in locul in care se spune ca il poti invoca pe zeu. Comuna are un respect demn de lauda pentru rezervatiile naturale aflate pe teritoriul ei, asa ca nu rata o calatorie pana acolo.   De aici, poti conduce catre una dintre cele mai importante cetati din zona. Suita pe-o stanca, Fortareata Bologa sta inca impunatoare, chiar si pe timp de pace. Pe vremuri, aceasta era un punct strategic de pe Drumul Sarii, zidurile sale fiind tinta multor conflicte. 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Povestea emoționantă a unei românce plecată în Germania. Renata e plecată cu familia peste hotare de la vârsta de 9 ani

La finalul vacantei, lasa-te purtat catre Parcul National Apuseni, care gazduieste mai mult sau mai putin de 10.000 de locuitori. Poti vizita o multime de pesteri, cetati si canioane, bucurandu-te de frumusetea si magia acestei zone.Clujul, cu podisurile si muntii lui, merita vizitat pe indelete. De multe ori, o iesire in natura iti poate reda bunastarea si echilibrul sufletesc. Cu o masina sigura si verificata tehnic la dispozitia ta, direct de la aeroport, niciun drum nu va ramane necirculat. Urca-te in avion, vino in Cluj si hai sa te convingi!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si