UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni starea de urgenţă nu va fi prelungită, iar din 15 mai mai va fi înlocuită de starea de alertă. Preşedintele s-a declarat foarte mulţumit de felul în care oamenii au reacţionat la apelul autorităţilor în vacanţa de 1 mai.
”Starea de urgenă nu va fi prelungită, nu voi emite un nou decret şi astfel data de 14 mai este ultima zi în care mai avem stare de urgenţă.

Din 15 mai, pentru a ţine epidemia sub control, vom intra în stare de alertă. Starea de urgenţă va fi înlocuită de starea de alertă, prevăzută în legislaţia specifică, care arată cum se acţionează în cazul unei epidemii. Situaţia nu s-a îmbunătăţit. Să nu apară impresia că epidemia a trecut. Din păcate, epidemia nu a trecut, am avut şi astăzi peste 300 de persoane care au fost testate pozitiv. În acest fel nu putem să spunem că boala a trecut, dar trebuie să mergem mai departe şi asta se concretizează prin stare de alertă”, a afirmat preşedintele..
El a precizat că epidemia nu a trecut şi că trebuie să fim responsabili şi să ne protejăm în continuare, pentur că nu ştiie nimeni până când durează această epidemie şi depinde de noi dacă o controlăm mai bine sau mai puţin bine.
 

UPDATE: Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, luni, la ora 14,00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a avut luni, 4 mai, ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, anunţă Administraţia Prezidenţială.

La finalul ședinței, Președintele României va susține o declarație de presă.

Klaus Iohannis, o nouă şedinţă privind măsurile de gestionare a pandemiei
Klaus Iohannis, o nouă şedinţă privind măsurile de gestionare a pandemiei

Citeste si: Secretarul de Stat american, Mike Pompeo: Există “dovezi enorme” că noul coronavirus are ca origine un laborator din Wuhan

Citeste si: Donald Trump: "Suntem foarte încrezători că vom avea un vaccin până la finalul anului"

Citeste si: Decizia autoritatilor: Carantina intr-un cartier din Buzau

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si