Marea Britanie a intrat în doliu național din data de 11 aprilie 2021. Toți britanicii și nu numai ei deplâng moartea ducelui de Edinburgh. Slujba de înmormântare a Prințului Philip se va desfășura la Catedrala Canterbury, în data de 17 aprilie și va fi condusă de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby. 

Prințul Philip a murit pe data de 9 aprilie 2021, la aproape 100 de ani, fiind născut în anul 1921, la fel ca și regele Mihai al României cu care a avut o legătură foarte strânsă în copilărie. Prințul consort

nu va avea parte de funeralii de stat, ci doar de o ceremonie specială care va respecta restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. 

Citeste si: Prințul Philip și Regele Mihai au fost veri. Iată fotografii de colecție cu cei doi

Legătura dintre Prințul Philip și Prințesa Diana

Prințul Philip a avut o legătură unică, emoționantă, cu prințesa Diana, scrie revista People

După ce s-a căsătorit cu viitoarea regină a Marii Britanii în 1947, prințul Philip putea înțelege dificultățile de a fi un „outsider” în cea mai faimoasă familie din lume, după cum precizează People. De asemenea, el a fost „fermecat” inițial de frumoasa prințesă iubitoare de distracție, care se străduia să se adapteze noii sale poziții în viață.

Citeste si: Când va avea loc înmormântarea prințului Phillip. Marea Britanie se află într-o perioadă de doliu național

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Când Diana a găsit dificile restricțiile impuse de viața regală, Philip a fost cea care a ajutat-o”, scrie autorul regal Ingrid Seward în noua ei carte Prințul Philip Revealed. „Din momentul în care s-a căsătorit, ea nu s-a așezat niciodată lângă soțul ei la masă; a fost întotdeauna așezată lângă Philip la cinele nesfârșite cu cravată neagră, iar el a avut grijă de ea", mai spune autoarea citată de People.com.

Prințul Philip i-a trimis multe scrisori prințesei Diana

Această legătură a continuat după publicarea cărții din 1992 a lui Andrew Morton "Diana: Povestea ei adevărată", care a dezvăluit amploarea problemelor Dianei în timpul distrugerii căsătoriei sale cu prințul Charles.

După publicarea cărții, regina Elisabeta a II-a și Philip au organizat o întâlnire de familie cu Charles și Diana în camera lor privată de la Castelul Windsor, un moment surprins în sezonul 4 al serialului de succes Netflix, The Crown.

În timpul conversației, Philip i-a rugat pe Charles și Diana să „încerce să se gândească la copiii lor, la monarhie și la țară în loc de necazurile lor personale”, spune Seward. Departe de spațiul public, ducele de Edinburgh a adoptat, de asemenea, în mod privat o abordare mult mai blândă și a început să îi scrie scrisori Dianei, în speranța că ar putea să o influențeze subtil.

Philip a semnat scrisorile „Pa” și recunoscut situația dificilă prin care trecea Diana, ajungând chiar să afirme că Charles „era prostesc să riște totul cu Camilla”.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Prințul Philip a încercat să o determine pe Diana să facă față faptelor și să reziste problemelor din căsătoria ei, explicând că știa pe propria piele dificultățile de a se căsători cu familia regală”, spune Seward.

"Nu am visat niciodată că s-ar putea să te lase pentru ea. Nu-mi pot imagina pe nimeni cu mintea întreagă care să te părăsească pentru Camilla", a adăugat el într-una din note. „O astfel de perspectivă nu ne-a intrat niciodată în cap”.

Într-o altă scrisoare, Philip s-a oferit să facă tot ce îi stă în putință pentru a salva căsătoria lor. "Dacă sunt invitat, voi face întotdeauna tot ce pot pentru a vă ajuta pe voi și pe Charles în măsura posibilităților mele. Dar sunt destul de gata să recunosc că nu am talent ca și consilier în căsătorie", a scris el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si