Close sidebar
Close sidebar

Leguma minune care îți ajută creierul și oasele să fie cât mai sănătoase! Japonezii o adoră

O legumă adorată în Japonia face minuni pentru oase și creier. Românii o evită, deși ar trebui să o consume la fel de mult precum japonezii.

Elena Tasca,

Wasabi

[Sursa foto: istockphotos]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Wasabi se pare că este considerată o legumă minune pentru sănătate. În ciuda gustului care îl deosebește de celelalte legume, wasabi aduce beneficii oaselor și creierului, menținându-le sănătoase, informează csid.ro.

Respins de români, adorat de japonezi. Wasabi, leguma minune pentru oase și creier

Wasabi este o legumă iute, al cărei gust nu este savurat de toată lumea. În timp ce românii aleg să îl evite, japonezii îl adoră.

Leguma se poate consuma sub diferite forme, dar cel mai des este consumată sub formă de sos sau pastă.

Wasabi are multe beneficii pentru sănătate.

Este o legumă minune pentru oase și creier, îmbunătățind considerabil memoria și funcțiile cerebrale.

Citește și: Trei copii și doi adulți au murit într-un atac de proporții, în Crimeea. Peste 100 de victime se zbat între viață și moarte

Wasabi

[Sursa foto: istockphotos]

Cum poți consuma wasabi

Wasabi este o legumă rădăcinoasă, care se comercializează în stare crudă sau gata prelucrată sub formă de pastă.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Pe lângă rădăcină, frunzele proaspete de wasabi sunt, de asemenea, comestibile și păstrează într-o anumită măsură gustul și iuțeala specifică rădăcinii.

Frunzele de wasabi se pot consuma murate în oțet cu sare sau fierte și servite cu sos de soia.

Citește și: VIDEO Cu laptopul la poalele munților! Mai mulți angajați din Ardeal lucrează pentru câteva zile în zona Apusenilor

Wasabi

[Sursa foto: istockphotos]

Wasabi este servită împreună cu sosul de soia ca și condiment alături, cel mai des, de sushi sau sashimi. Wasabi și sosul de soia se pot amesteca formând un sos numit „wasabi-joyu”.

De asemenea, wasabi poate fi consumat sub formă de praf. Praful de wasabi se folosește uneori presărat pe diverse legume, alune sau boabe de soia, împreună cu sare și zahăr, care mai apoi sunt prăjite în ulei și servite ca și aperitiv.

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI