Teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, se află la Biblioteca Națională, însă documentul poate fi consultat doar în format digital. Voluntarii USR au început să transcrie lucrarea ministrului astfel încât aceasta să poată fi verificată pentru plagiat.  

Citeste si: Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, scapă momentan de demitere după declarațiile controversate

Deputatul USR Cristian Ghinea a declarat luni că, potrivit primelor rezultate ale cercetării efectuate de formaţiune, teza de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, "este un plagiat ruşinos, copilăresc".

El a anunţat totodată că USR a depus o solicitare pe legea informaţiilor publice pe acest subiect la Universitatea 'Babeş-Bolyai', unde a susţinut doctoratul Lucian Bode, şi totodată formaţiunea va sesiza CNATDCU.

"La o primă analiză, este clar un plagiat ruşinos, copilăresc chiar"

"Am primit, astăzi, rezultatele iniţiale ale cercetării pe teza de doctorat a domnului Lucian Bode. Acum o săptămână, domnul ministru a spus că teza sa este disponibilă publicului, toată lumea o citeşte, ba chiar s-au tocit coperţile, ceea ce era o minciună şi am demonstrat acest lucru. Am respectat exact regulile de acces. Se putea accesa la Biblioteca Naţională pe două calculatoare(...). Ceea ce am şi făcut. Voluntarii USR s-au apucat de săptămâna trecută acolo şi au transmis această teză şi astăzi de-abia îndeplinim dorinţa domnului Bode, astăzi USR publică în întregime teza domnului Bode. La o primă analiză, este clar un plagiat ruşinos, un plagiat copilăresc chiar", a declarat Ghinea la Parlament.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

Politicianul USR face referire la "pasaje întregi de text preluate de pe Wikipedia, din rapoarte ale ONU care se regăsesc pe Wikisource şi care nu sunt în niciun fel citate sau- şi asta este oarecum amuzant- sunt introduceri de articole academice disponibile pe Google".

Prima reacție a rectorului Universității Babeș-Bolyai 

“Mă aștept ca săptămâna aceasta să fie încheiată” o procedură prin care experții din cadul Universității Babeș-Bolyai se vor pronunța dacă ministrul de Interne, Lucian Bode, a plagiat sau nu în teza sa de doctorat, a spus luni, pentru Edupedu.ro

, Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai.

Potrivit rectorului, verificările au fost cerute de către coordonatorul de doctorat al lui Lucian Bode, Adrian Ivan, și se desfășoară printr-o procedură stabilită inițial pentru verificarea tezelor de doctorat mai vechi.

Jurnalista Emilia Șercan a precizat săptămâna trecută pe Facebook că nu va folosi transcrierea tezei de doctorat a ministrului Lucian Bode pe care o realizează voluntari USR, deoarece e o “acțiune politică, cu care nu am nimic de-a face și cu care nu vreau să fiu asociată”.

Ea a spus că, “dacă voi decide să verific teza lui dr. Bode o voi face de una singură, fără ajutor, așa cum am făcut întotdeauna”.

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Drama neștiută a actriței Ileanei Stana Ionescu! Coșmarul casei din Pipera: ”Au furat și au plecat”- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si