Scene șocante s-au derulat într-un penitenciar din Ecuador. Mai mulți pușcăriași au fost uciși într-o confruntare cu arme. Tragedia a avut loc în noaptea de luni spre marți. Atunci, 24 de oameni au murit, iar 40 au fost răniți. Deținuții au recurs la gesturile violente, chiar la miezul nopții.

Citeste si: Fostul lider PSD, Viorel Hrebenciuc, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Vezi și alte sentințe definitive în același dosar

Conform autorităților, în închisorile ecuadoriene există ciocniri frecvente între membrii bandelor care au legături cu bandele rivale pentru control asupra traficului de droguri. Un astfel de masacru s-a petrecut și luni noapte, când peste 24 de deținuți au fost uciși.

24 de deținuți au murit într-un penitenciar

Poliția și armata au fost asaltați în mijlocul nopții de țipete și focuri de armă. Au intervenit imediat pentru a face liniște printre violenţe și au reușit să oprească ostilitățile din închisoarea din Guayaquil, sud-vestul Ecudorului.

Citeste si: Cazul Caracal. Dramele prin care trec părinții Alexandrei și ai Luizei

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

măcel în închisoare deținuți morți

Deținuți uciși.

[Sursa foto: PixaBay]

Misiunea a fost una extrem de grea. Abia după cinci ore au putut să oprească violențele. Gangsterii din bandele Los Lobos și Los Choneros au tras focuri de armă și au folosit cuțitele în lupte corp la corp. Astfel 24 de deținuți au murit, iar 40 au fost răniți.

În luna iulie, președintele Guillermo Lasso a declarat starea de urgență a sistemului penitenciar din țară.

Acest lucru a venit după incidentele violente care a dus la moartea a 100 de pușcăriași. Oficialii au anunțat că cea mai sângeroasă zi a avut loc în februarie, când 79 de prizonieri au murit într-o revoltă simultană în trei închisori din toată țara.

Citeste si: Viața de lux pe care o duce un român într-o închisoare din Franța

O nouă revoltă s-a petrecut recent. Atsfel, guvernul ecuadorian a înlocuit cadrele de conducere în 65 de închisori şi a declarat stare de urgenţă în sistemul carceral al ţării. Executivul a anunţat o creştere a numărului de locuri în închisori, în cadrul unui plan menit să restructureze sistemul penitenciar „precar” şi „haotic”.

În jur de 39.000 de deținuți sunt ținuți în 30.000 de locuri, practic cu 9.000 mai puține decât ar fi necesar pentru un trai normal.

Citeste si: Veste mare despre unul dintre cei mai indragiti actori din Turcia! Dupa ce a avut serioase probleme cu justitia, tanarul actor a revenit in lumina reflectoarelor!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si