Ceea ce pare a fi o mână fantomatică care se întinde prin univers spre o galaxie spirală lipsită de apărare a fost văzută de astronomi cu ajutorul unui telescop. Aceștia spun că acesta este un fenomen cosmic rar întâlnit, scrie CNN. Imaginile sunt de-a dreptul uimitoare!

Cât de departe s-a produs acest fenomen rar?

"Mâna lui Dumnezeu", este descrisă ca fiind un globuleț cometar aflat la 1.300

de ani-lumină de Pământ, în constelația Puppis. Camera este montată pe telescopul de 4 metri Víctor M. Blanco de la Observatorul interamerican Cerro Tololo din Chile. Globulele cometare sunt un tip de globule Bok sau nebuloase întunecate. Acești nori cosmici izolați sunt plini de gaz și praf dens, care sunt înconjurați de material fierbinte și energetic, mai informează sursa citată mai sus.

Fenomen rar Mana lui Dumnezeu

Imagine cu fenomenul ”Mâna lui Dumnezeu”.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Record de temperatură: 43-45 grade Celsius în luna aprilie. Unde au fost atinse cele mai ridicate valori

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Noua imagine care surprinde o mână, prezintă CG 4, adică unul dintre multele globule cometare care se găsesc în galaxia Calea Lactee. CG 4 are un cap principal prăfuit, care seamănă cu o mână, care măsoară 1,5 ani-lumină în diametru, și are o coadă lungă care se întinde pe 8 ani-lumină.

Un an-lumină reprezintă distanța parcursă de lumină într-un an, care este de 5,88 trilioane de mile (9,46 trilioane de kilometri). 

Când a mai fost făcută o astfel de descoperire celestă?

Astronomii spun că au descoperit pentru prima dată globulele cometare în anul 1976, în timp ce analizau imagini captate de telescopul Schmidt din Marea Britanie, în Australia. Astfel de fenomene sunt foarte rar de surprins.

Fenomen rar Mana lui Dumnezeu

Imagine reprezentativă pentru 

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Salata de păpădie, leac-minune împotriva toxinelor din organism. Călugărul Daniel arată cum se prepară la mănăstire- VIDEO

Mulți se întreabă cum apar astfel de galaxii, ele fiind de fapt rezultatul vânturilor și radiațiilor eliberate de stelele masive și fierbinți din apropiere. Totodată, stelele ar putea fi cauza fenomenelor, deoarece toate globulele cometare găsite în Nebuloasa Gum au cozi îndreptate în direcția opusă centrului nebuloasei.

Și în luna aprilie a avut loc un fenomen astronomic rar. Este vorba despre Luna Plină Roz.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si