Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

Persoanele care au probleme de sănătate, în special, cei care suferă de gastrită să evite alimentația picantă

„O am alături de mine pe Nianca Iordan, care este nutriționist dietetician și care ne va spune cât de bine este să condimentăm mâncarea cu ingrediente picante. Ce alimente ne recomanzi să consumăm dacă suntem fani ai mâncării picante?”

Bianca Iordan, nutriționist dietetician: „Voi alege întotdeauna alimentele care sunt naturale și nu sunt procesate. Astfel că, dacă sunteți iubitori de alimente picante recomand ardei iute, usturoi, ghimbir și nu sosurile care sunt procesate. Acestea pot avea adaos de zahăr, grăsimi sau potențiator de aromă.”

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: „Cât de des putem mânca picant?”

Bianca Iordan, nutriționist dietetician: „Oricât de des dorim, atâta timp cât suntem persoane sănătoase, deci nu avem probleme de sănătate.”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: „Ce beneficii are acest consum de mâncat picant?”

Bianca Iordan, nutriționist dietetician: „Cred că cel mai important beneficiu pe care ar trebui să-l menționez este scăderea tensiunii arteriale, pentru că se produce efectul de vasodilatație și creșterea fluxului sanguin. Mai putem menționa și efectul antioxidant, și o ușoară rapiditate a metabolismului.”

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: „Putem slăbi dacă mâncăm picant?”

Bianca Iordan, nutriționist dietetician: „Nu e neapărat cheia succesului pentru dietele de slăbit. Contează alimentația, dar poate să ajute un pic la accelerarea metabolismului. Sunt persoane care spun că au arsuri de stomac atunci când consumă astfel de mâncare.”

Iulia Dumitrașcu, corespondent Kanal D: „Există și contraindicații și dacă exagerăm ce pățim?”

Bianca Iordan, nutriționist dietetician: „Bineînțeles. Este important ca persoanele care au probleme de sănătate, în special cei care suferă de gastrită, să evite alimentația picantă. Aceasta poate cauza arsuri la stomac, dureri de stomac, grețuri sau vărsături.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si