Exista suspiciuni ca unii producatori ar vopsi ouale ca sa para ca sunt din cuibarele de la tara. De fapt, avem de-a face cu o practica înşelatoare

Ouale ar fi fost cumparate dintr-un supermarket cu 1 leu si 30 de bani bucata. Cand a ajuns acasa si le-a pus la fiert, gospodina ar fi observat ca erau gata vopsite.  

Astfel de practici inselatoare exista, spun comisarii de la Protectia Consumatorului, care au dat amenzi si vor intesifica controalele in piete. Sunt cazuri in care producatorii au vopsit ouale si pentru ca erau expirate si astfel le-au reetichetat pentru a le vinde. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

CLAUDIU MOCAN, reporter KANAL D
"Pe de alta parte, exista cateva trucuri ca sa ne dam seama de prospetimea oualor. In primul rand, ne uitam la coaja lor. Cu cat e mai lucioasa, cu atat sunt mai vechi. Apoi, le putem aseza intr-un bol cu apa rece. Daca sunt proaspete ar trebui sa se duca la fund si sa stea acolo. Important e sa nu pluteasca."

Iar atunci cand e spart, cel proaspat are galbenusul bombat si albusul bine inchegat.

Mare atentie si la carnea de miel, care de multe ori e tinuta in conditii improprii. La un control aspru in pietele din Timisoara, inspectorii au scos direct de pe bancheta din spate a unei masini nu mai putin de 20 de miei transati.

Ca pot atenta la sanatatea consumatorilor putin conteaza pentru comercianti.

Au luat foc cand au auzit ca toata carnea va fi confiscata.

Tot in piete s-au prelevat probe de la vinuri. Cateva loturi aduse din Bulgaria au fost retrase de la vanzare, dupa ce inspectorii si-au dat seama ca sunt falsuri, avand in compozitie substante care pot fi periculoase.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si