Orașul Avdiivka din Ucraina, aflată la granița cu Rusia,  a devenit un oraș fantomă. Înainte de a începe bombardamentele, populația orașului depășea 30.000 de locuitori.

În acest moment, în orașul Avdiivka au rămas mai puțin de 1.000 de oameni. Ceilalți au părăsit orașul pentru a se salva. Cei care au rămas, majoritatea bătrâni sau bolnavi, se roagă de cei tineri să îi lase să moară în locul unde au crescut.

"Lăsați-mă să mor aici" este mărturia șocantă a unei mame, care își roagă copilul să nu o ia din orașul său.

"Lăsați-mă să mor aici", în orașul Avdiivka 

Avdiivka a fost transformat într-un oraș fantomă, în urma bombardamentelor rusești de la începutul războiului cu Ucraina. Cei aproape 1.000 de locuitori rămași în oraș nu vor să plece. Autoritățile și voluntarii merg zilnic în Avdiivka pentru a-i convinge să se salveze, părăsind orașul.

Oamenii refuză ferm și doresc să rămână în orașul natal, în ciuda faptului că viața acestora este în pericol în orice secundă.

„Subsolul în care locuiau oamenii de pe strada Soborna a fost lovit, mulți oameni au murit”, a spus un voluntar despre situația din Avdiivka, ca urmare a ultimului bombardament rusesc.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Cei care refuză să părăsească orașul sunt oameni bătrâni și/sau bolnavi.

Citește și: Un motociclist a încercat să apere locuitorii în timpul haosului din Dublin, unde au avut loc ciocniri violente. Trei copii sunt în stare gravă, după ce au fost înjunghiați

cladire abandonat

Orașul Avdiivka, oraș fantomă în Ucraina

[Sursa foto: istockphotos]

O mamă își roagă copilul să o lase să moară acolo. "Lăsați-mă să mor aici" sunt cuvintele dureroase rostite de aceasta.

Un soț a fost nevoit să își părăsească soția pentru a căuta ajutor.

„Soția mea este foarte bolnavă, așa că am decis să plec. Este insuportabil. Trebuie să plec să o salvez", declara bărbatul, potrivit bbc.ro.

O bătrână de 79 de ani a declarat că șocul bombardamentelor, care au avut loc fix lângă casa ei, a îngrozit-o atât de tare încât unul dintre picioare i-a paralizat. Cei dragi au plecat pentru a se salva, iar ea a rămas singură. 

"Am rămas singură. Am fost atât de speriat în timpul grevelor, încât mi s-a paralizat piciorul", a spus bătrâna. 

Avdiivka continuă să fie ținta rușilor. Orașul a fost bombardat încă de la începutul războiului, în luna februarie 2022.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si