Close sidebar
Close sidebar

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis de Ziua Drapelului

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis românilor un mesaj cu prilejul Zilei Drapelului Naţional.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Klaus Iohannis precizează că Drapelul Național ține de trecutul, prezentul și viitorul românilor și totodată ne amintește de sacrifiicile făcute de națiune, pentru ca noi românii să avem astăzi, un stat democratic și pluralist.

„Sărbătorim, în această zi, Drapelul Naţional, care, de peste 170 de ani, reprezintă pentru românii de pretutindeni simbolul identităţii, independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre naţionale. Sub faldurile tricolorului s-au desfăşurat toate marile evenimente care au marcat existenţa României moderne, precum şi devenirea ţării noastre ca membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, NATO şi partener strategic al Statelor Unite ale Americii”, se arată în mesajul preşedintelui remis de News.ro.

Citeste si: România se topeşte! Avertismentul meteorologilor pentru următoarele zile

Citeste si: Băiatul care a înjunghiat doi tineri în Grădina Botanică din Craiova a fost condamnat definitiv. Câți ani de închisoare îl așteaptă- kanald.ro

Citeste si: Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat- wowbiz.ro

Citeste si: Cum să cumpăraţi cele mai ieftine bilete de avion. Care sunt zilele cu tarifele cele mai mici- antena3.ro

 

Prin mesajul său, Președintele Klaus Iohannis a subliniat și faptul  că ne revine datoria morală de a transmite generaţiilor tinere, prin exemplul personal, conştiinţa apartenenţei la valorile noastre naţionale, precum şi a faptului că patriotismul nu înseamnă doar emoţia unei sărbători, ci asumarea responsabilităţii de a contribui la progresul României.

În încheiere, Iohannis le-a făcut o ultimă urare românilor de pretutindeni:„Dragi români, suntem toţi uniţi de un singur pământ, o singură ţară şi un singur drapel, iar împreună suntem puternici! La mulţi ani României şi tricolorului nostru!”.

Cu ocazia acestei zile, a drapelului național, Administraţia Prezidenţială iluminează Palatul Cotroceni în culorile Tricolorului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI