Oligarhul rus Mihail Fridman, fondatorul celei mai mari bănci private din Rusia, Alfa Bank, care conduce acum firma de capital privat LetterOne, a fost sancționat de Uniunea Europeană împreună cu partenerul său de multă vreme, Piotr Aven la începutul lunii martie.

Citeste si: Rusia, acuzată că "se preface că negociază", dar procedează exact ca în Siria și Cecenia

Mihail Fridman, care s-a născut în Ucraina, a spus că nu a vorbit niciodată cu Putin față în față, dar a participat la întâlniri cu grupuri de alți lideri de afaceri.

Într-un interviu acordat Bloomberg, Fridman a respins importanța întâlnirilor oligarhilor ruși cu Putin și a spus că aceștia nu au nicio influență asupra președintelui rus și cu siguranță nu și-ar exprima opoziția față de invazia Ucrainei.

Mihail Fridman: Putin nu ascultă de nimeni

„Distanța de putere dintre Putin și oricine altcineva este ca distanța dintre Pământ și cosmos”, a Mihail Fridman.

"Să-i spui ceva lui Putin împotriva războiului, ar fi pentru oricine un fel de sinucidere”. Fridman a mai descris că nu crede că sancțiunile impuse împotriva lui și împotriva lui Piotr Aven sunt justificate sau că vor avea vreun efect asupra deciziilor lui Putin cu privire la conflictul din Ucraina.

Citeste si: Rusia respinge decizia Curții Internaționale de Justiție de la Haga de a opri războiul

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Dacă oamenii care sunt la conducere în UE cred că din cauza sancțiunilor, l-aș putea aborda pe domnul Putin și să-i spun să oprească războiul și va funcționa, atunci mi-e teamă că suntem cu toții în mare necaz”, a mai spus Fridman.

"Asta înseamnă că cei care iau această decizie nu înțeleg nimic despre cum funcționează Rusia. Și asta este periculos pentru viitor".

Citeste si: Putin, atac asupra rușilor care trăiesc în țările occidentale

Potrivit Bloomberg, Fridman avea o valoare de aproximativ 14 miliarde de dolari înainte de invazie. De la sancțiuni, averea lui a scăzut la 10 miliarde de dolari pe hârtie, deși acum nu are o modalitate reală de a-și accesa banii.

Fridman, printre puținii oligarhi care s-au opus războiului lui Putin

Miliardarii ruşi, Mihail Fridman şi Oleg Deripaska, au devenit primii oameni de afaceri importanţi din Rusia care s-au pronunţat împotriva războiului din Ucraina.

Într-o scrisoare adresată angajaţilor săi, Fridman a cerut încetarea „vărsării de sânge". Miliardarul cu origine ucraineană a trimis un mail personalului său în care a precizat că „războiul nu este niciodată răspunsul”.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Vladimir Putin: Ruşii pro-occidentali sunt ”trădători naţionali” din a ”cincea coloană”, care ”nu pot trăi fără stridii şi libertatea de gen”

„Mi-am petrecut o mare parte din viaţă ca cetăţean al Rusiei, construind şi crescând afaceri.

Sunt profund ataşat de popoarele ucrainene şi ruseşti şi văd conflictul actual ca pe o tragedie pentru amândouă", a scris miliardarul de 58 de ani.

El a mai spus în scrisoarea către angajați că, de obicei, evită să facă declaraţii politice.„Sunt un om de afaceri cu responsabilităţi faţă de angajaţii mei din Rusia şi Ucraina. Sunt convins că războiul nu poate fi niciodată răspunsul. Această criză va costa vieţi şi va afecta două naţiuni care sunt ca fraţii de sute de ani", a scris el, potrivit The Guardian.

„În timp ce o soluţie pare să fie departe, nu pot decât să mă alătur celor a căror dorinţă este ca vărsarea aceasta de sânge să se termine."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si