Murături. Ingredientul secret care le menține tari și crocante. Nu se vor mai înmuia niciodată!
Murături. Este perioada din an în care gospodinele pregătesc murăturile pentru iarnă. Iată câteva trucuri pentru a se menține tari multe luni la rând.
Murături. Iată de ce trebuie să ții cont dacă vrei să obții murăturile perfecte, ferme și crocante:
Murături. 1. Sarea, foarte importantă. Murăturile nu pot fi obținute cu orice tip de sare. În niciun caz nu trebuie să adaugi sare iodată, deoarece se vor strică. Cumpără sare specială pentru murături.
Citeste si: Muraturile tale nu se vor mai strica niciodata! Incearca acest truc!
Murături. 2. Adaugă condimente. Condimentele nu au doar rolul de a da savoare murăturilor. Acestea împiedică bacteriile rele să se înmulțească și să strice murăturile.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Murături. 3. Atenție la borcan! Borcanul în care pui murăturile trebuie să fie curat și dezinfectat, iar capacul trebuie să se închidă etanș. Altfel, riști ca murăturile tale să iasă moi sau chiar să se strice.
Murături. Ingrediente:
gogonele
hrean
usturoi
frunze de țelină
sare
oțet
Murături. Mod de preparare:
Se spală legumele. Morcovii se taie rondele, țelina felii și conopida se desface în buchețele.
Se așează toate legumele în borcane, intercalând și bucăți de varză roșie, grăunți de usturoi, hrean, ardei iuți și coarnă, frunze de țelină.
Murături. Se face o saramură: la 10l de apă, 500g sare și 250ml oțet. Se pune apă la fiert, se adaugă sarea și se fierbe 10 minute, apoi se ia de pe foc, se adaugă oțetul, se amestecă bine și se toarnă fierbinte în borcane, peste legume, scrie bzi.ro.