Close sidebar
Close sidebar

Murături. Ingredientul secret care le menține tari și crocante. Nu se vor mai înmuia niciodată!

Murături. Este perioada din an în care gospodinele pregătesc murăturile pentru iarnă. Iată câteva trucuri pentru a se menține tari multe luni la rând.

R.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Murături.  Iată de ce trebuie să ții cont dacă vrei să obții murăturile perfecte, ferme și crocante:

Murături.   1. Sarea, foarte importantă. Murăturile nu pot fi obținute cu orice tip de sare. În niciun caz nu trebuie să adaugi sare iodată, deoarece se vor strică. Cumpără sare specială pentru murături.

Citeste si:   Muraturile tale nu se vor mai strica niciodata! Incearca acest truc!

Murături. 2. Adaugă condimente.  Condimentele nu au doar rolul de a da savoare murăturilor. Acestea împiedică bacteriile rele să se înmulțească și să strice murăturile. Este obligatoriu să adaugi hrean, usturoi, semințe de muștar și mărar uscat.

Citeste si: Doliu în lumea sportului românesc! Sonia Iovan, campioană olimpică la gimnastică, și-a găsit sfârșitul în Franța- kanald.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

Citeste si:   Alimentul care lupta impotriva cancerului, trateaza ulcerul si intareste sistemul imunitar! Romanii il mananca toata iarna si sunt innebuniti dupa el

Murături.   3. Atenție la borcan!  Borcanul în care pui murăturile trebuie să fie curat și dezinfectat, iar capacul trebuie să se închidă etanș. Altfel, riști ca murăturile tale să iasă moi sau chiar să se strice.

Rețeta ideală de murături asortate puse la borcan, pe iarnă

Murături.   Ingrediente:

gogonele
țelină
morcovi
conopidă
ardei coarnă
varză roșie
ardei iuți

hrean
usturoi
frunze de țelină
sare
oțet

Murături.   Mod de preparare:

Se spală legumele. Morcovii se taie rondele, țelina felii și conopida se desface în buchețele.

Se așează toate legumele în borcane, intercalând și bucăți de varză roșie, grăunți de usturoi, hrean, ardei iuți și coarnă, frunze de țelină.

Murături.  Se face o saramură: la 10l de apă, 500g sare și 250ml oțet. Se pune apă la fiert, se adaugă sarea și se fierbe 10 minute, apoi se ia de pe foc, se adaugă oțetul, se amestecă bine și se toarnă fierbinte în borcane, peste legume, scrie  bzi.ro.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI