Muschi de vita cu sos de ciuperci! O reteta delicioasa si extrem de usor de preparat! Un chef din Sibiu iti dezvaluie secretele sale!
Muschi de vita, ciuperci invaluite in sos.. din belsug si crochete de cascaval. Un sef din Sibiu va invata cum sa pregatiti, un adevarat festin, fara prea mare bataie de cap. ##VIDEO5218##
Va doriti un pranz copios, fara sa petreceti prea mult timp in bucatarie?! Pentru reteta urmatoare aveti nevoie de doar o ora libera si cateva ingrediente: muschi de vita proaspat, batoane de cascaval, oua, lapte, pesmet, faina, unt, paine toast, cascaval ras, sare si piper.
MUSCHI DE VITA CU SOS DE CIUPERCI Ingrediente
muschi de vita cascaval oua lapte pesmet faina unt paine toast cascaval ras sare si piper
"Muschiuletul de vita l-am curatat inainte, i-am luat pielita jos ca sa fie curat, pielita fiind atoasa nu se poate consuma. O sa taiem aproximativ 200 de grame din doua feliute", ne spune specialistul.
Din cauza texturii sale, carnea de vita nepreparata corect devine "talpa de pantof". Ca sa evitati dezastrul si sa va bucurati de o friptura frageda, urmati pasii bucatarului! "Aici avem ou batut unde am pus un pic de sare.
Vom lua cele doua bucati de carne pe care le-am intins usor, le vom trece prin faina. Prin ou si iarasi prin faina", ne transmite bucatarul.
Puneti muschiul de vita impanat, la rumenit, pe foc potrivit. "Am luat painea toast. Din ea vreau sa fac o baza pentru preparatul nostru. Ii vom lua coaja jos si la fel vom proceda ca si la carne, o vom da prin faina ou, faina", ne explica el.
In doar cateva minute, muschiul de vita impanat si painea vor prinde o crusta frumoasa." Acum de vom apuca de crochetele de cascaval. Le vom da prin faina, le vom pune in ou si le vom da prin pesmet. Pentru a nu avea probleme sa ne curga cascavalul, le vom mai da o data prin ou si prin pesmet", spune bucatarul.
Lasati crochetele de cascaval la prajit aproximativ doua minute. Pregatiti intre timp sosul de ciuperci. "Am ciupercile acestea proaspte pe care le-am oparit ca sa nu ne innegreasca sosul. Adaugam o lingura de faina, o vom rumeni un pic. Stingeti cu lapte pana obtineti consistenta dorita. Adaugati ciupercile apoi condimentati cu sare si piper. Mai lasati doua-trei minute pe foc si totul este gata.", sunt ultimele indicatii transmise de bucatarul nostru, Ioan Peana.