Un palat impunător unde istoria este înșirată în fața ochilor curioșilor! Asta este senzația pe care o ai atunci când intri în Muzeul Recordurilor Românești. Mii de obiecte frumos așezate sunt așteptate pentru a-i primi pe admiratori. Sunt peste 200.000 de piese, organizate în mai multe colecții inedite. Șapte dintre ele le-a adus proprietarul lor în Cartea Recordurilor. 

Citește și: VIDEO- Ministrul Culturii: "Elevii ar trebui să meargă obligatoriu la teatru, la operă, la muzeu."

Ion Chirescu, colecționar: ”A colecționa este o pasiune și, din păcate, pentru unii este ca un virus.”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

El este Ion Chirescu. Unii îl cunosc drept un om de afaceri, alții îl știu ca cel mai împătimit colecționar pe care l-au întâlnit vreodată. S-a scurs câteva decenii de când bărbatul strânge tot felul de obiecte.

Ion Chirescu, colecționar: ”La început, obiectele le adunam, le puneam în casă, am pus în livingroom, am ajuns și în dormitor după aceea în pivniță mi-am aranjat, am pus rafturi.

Pe măsură ce colecția creștea, am avut la un moment dat o discuție cu soția mea care a venit frumos la mine și a zis: există două posibilități ori pleci tu de acasă, ori pleacă toate astea de aici.”

100.000 de timbre și elemente filatelice

Așa a luat ființă muzeul, care a devenit acum punct de atracție important în Capitală. Deloc neașteptat, primul pas pe drumul spre Cartea Recordurilor a fost colecționarea timbrelor.

Acum, din colecție, fac parte aproape 100.000 de timbre și elemente filatelice.

Și tot ca opere de artă au fost concepute fiarele de călcat. Peste 35.000 de astfel de piese se numără, acum, în colecția lui Ion Chirescu. Iar primele modele datează chiar de la apariția acestui instrument.

Colecția omului de afaceri este completată și de o vioară Stradivarius, care se află în familia sa de peste un secol. Dar poate cel mai important lucru, cu care colecționarul se mândrește, este că absolut toate obiectele sale sunt perfect funcționale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si