O simpla cautare a cuvantului "preot" pe Internet iti aduce in fata sute de pagini de socializare, dovada ca fetele bisericesti si-au facut intrarea furtunos in mediul digital.

Unii au mii de fani si sute de share-uri si like-uri la fiecare postare. De departe, celebritatea l-a lovit cel mai puternic pe parintele Calistrat.

Predicile lui nonconformiste si pline de umor au provocat o adevarata nebunie mai ales in randul tinerilor.

Drept dovada, ultima pilda postata in urma cu cateva ore, a fost ascultata de peste 20 de mii de oameni.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Parintele seamana mult cu tinerii carora li se adreseaza- nu lasa din mana telefonul si e conectat in permanenta cu lumea virtuala. El spune insa ca nu face altceva decat sa respecte cu sfintenie indemnul scris acum doua milenii in Sfanta Evanghelie dupa Marcu: "Mergeti in toata lumea si propovaduiti!"

Nu toti slujitorii Domnului posteaza rugaciuni si pilde pe internet.

Un preot din Neamt a facut "live" din mijlocul unei petreceri nu tocmai cuvioase.

Poate de aceea, preyenta preotilor in mediul virtual a rupt comunitatea credinciosilor in doua, la fel cum a despartit Moise apele.

Mai marii bisericii ortodoxe nu condamna practica moderna, ci o incurajeaza. E musai, spun ei, ca preotii sa patrunda pe retelele de socializare pentru a se adresa omului de astazi.

"Aceasta realitate virtuala are o consistenta din ce in ce mai mare si devine agora timpurilor noastre. In aceasta agora virtuala se comunica intens. Credem ca aceasta comunicare atrage mai mult tinerii, care pierd timp pretios in zona virtuala", spun reprezentantii BOR.

Totusi, mai marii bisericii avertizeaza ca internetul ascunde o gramada de capcane, de la pacatele trupesti, la postari care iau in deradere numele lui Dumnezeu si  pana  la furtul de identitate. Cu problema din urma se confrunta insusi Patriarhul Daniel, in numele caruia au fost deschise nenumarate conturi false. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si