Nenorocirea a avut loc după ce fata, care a rămas însărcinată, a plecat din casa părintească și s-a mutat împreună cu familia iubitul ei. Mama tânărului respectiv a abuzat de adolescenta în vârstă de 14 ani și a obligat-o să se ducă la cerșit.

Echipa de intervenție socială din Bistrița și Poliția Locală au reușit să o scoată din mediul familial al partenerului ei și să o plaseze într-un centru gestionat de DGASPC.

Femeia care a exploatat-o pe minoră s-a ales cu dosar penal.

O adolescentă în vârstă de 14 ani a fost abuzată de familia iubitului și obligată să meargă la cerșit. Minora este însărcinată în șase luni

Ce au transmis autoritățile?

„Adolescenta de 14 ani, însărcinată în 6 luni, tatăl copilului fiind tot un minor cu vârsta de 17 ani, este abuzată în mod constant de familia acestuia( unde ea locuiește) și trimisă la cerșit, fără sa se țină cont de situația ei medicală.

Minora a rupt legătura cu mama ei și s-a mutat în locuința mamei concubinului. Singura preocupare a abuzatorului (mama băiatului), este sa tragă foloase materiale de pe urma fetei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

S-au purtat discuții cu minora pentru evaluarea situației sociale, îndrumare, suport și consiliere spre servicii specializate. A fost informată de către inspectorii Direcției de Asistență Socială cu privire la posibilitatea instituirii unor măsuri de protecție pentru ea și copilul încă nenăscut însă aceasta a refuzat menționând că dorește să rămână în familia concubinului”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Bistrița.

Adolescentei i s-a propus să meargă într-un centru

De mai multe ori i s-a sugerat fetei să considere o ședere într-un centru până la nașterea copilului, dar ea a respins această idee. Cu toate acestea, ieri, a fost depistată din nou cerșind, ceea ce a determinat luarea unor măsuri imediate. În cele din urmă, tânăra a fost plasată într-un centru gestionat de DGASPC.

Citește și: Creșterea actelor antisemite alimentează temeri în Franța cu privire la conflictul israeliano-palestinian. Emmanuel Macron se va adresa astăzi în fața națiunii, prin intermediul televiziunii

„Copila fost identificată din nou cerșind, trimisă de mama concubinului. Aceasta a fost preluată de colegii noștri și inspectorii din cadrul Direcției de Asistență Socială. Au fost aplicate procedurile legale și s-au instituit măsurile de protecție a minorei și a copilului nenăscut.

A fost solicitată prezența mamei la sediul nostru. Ulterior identificării și finalizării procedurilor, în baza unei delegații speciale, minora, însoțită de un echipaj mixt format din 2 polițiști locali și un inspector din cadrul Direcției de Asistență Socială, a fost transportată la Centrul de primire în regim de urgență pentru copilul exploatat, neglijat și abuzat al DGASPC BN de la Năsăud”, au mai transmis autoritățile.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Mama tânărului s-a ales cu dosar penal pentru că o obligat-o pe minora în vârstă de 14 ani să cerșească, notează jurnaliștii de la  Bistrițeanul.ro.

Citește și: VIDEO- Cluj-Napoca, în topul celor mai sigure orașe din lume. Capitala Transilvaniei a depășit orașe precum Tokyo, Praga sau Helsinki


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si