Molly DeFrank, autoarea unui blog de pareting și mamă a cinci copii, credea că are sub control timpul pe care copii îl petrec în fața ecranelor, iar misiunea ei a fost de a elimina complet ecranele din viața familiei.

Citește și: Ştiai că device-urile inteligente uşurează viaţa unei femei? Iată-le pe cele mai căutate!

Cum au reacționat copii după acest experiment

„Într-o zi, am venit acasă după o zi de muncă și fiul meu m-a întâmpinat la ușă cu „Pot să mă joc pe telefonul tău?", a spus ea. Acest lucru a fost picătura care a umplut paharul și a a venit cu un plan.

„Am vorbit cu soțul meu și am convenit că este timpul pentru o schimbare", își amintește ea. “În seara aceea, la cină, le-am spus copiilor că facem o pauză de la ecrane. Ei au protestat, desigur. Dar după câteva lacrimi, toată lumea a mers mai departe.”

Citește și: Cauți să treci la un nou sistem de sunet pentru acasă? Află de ce merită să alegi un soundbar

În următoarele zile, copii nu au mai cerut telefoanele sau device-uri pentru că știau că nu vor primi.

„Ceea ce s-a întâmplat în următoarele câteva săptămâni ne-a șocat", continuă Molly. “A fost ca și cum am fi apăsat un comutator: ne-am întors copiii. Au fost mai ascultători, mai puțin morocănoși, s-au jucat mai bine împreună, mai creativi și mai fericiți”.

Copiii ei au început să își distribuie atenția către alte activități, așa că au început să cânte la pian și să facă mai multe exerciții logice.


„Desigur, tehnologia poate fi utilă și minunată, dar la timpul potrivit", a spus ea pentru CafeMom.

Citește și: TOP 5 funcții ale Iphone-ului 13 pe care trebuie să le afli neapărat – Tu știi cât de inteligent este telefonul tău?

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După câteva luni, aceasta a împărtășit rezultatele pe blogul ei.

„Aș spune că primul pas este renunțarea la ecrane pentru o anumită perioadă de timp", spune ea. „Apoi, urmăriți rezultatele și creați un plan care să funcționeze cel mai bine pentru familia dvs."

Ştiai că device-urile inteligente uşurează viaţa unei femei? Iată-le pe cele mai căutate!

Unii oameni consideră că femeile şi tehnologia nu se amesteca, dar realitatea vine să contrazică aceasta preconcepţie învechită.

În ziua de astăzi, femeile folosesc gadgeturi smart cot la cot cu bărbaţii, pentru că au remarcat cât de eficiente şi de utile sunt într-o locuinţă şi în viaţa de zi cu zi, sunt de părere  specialiştii de la Case-smart.ro.

Citește și: Ce nu trebuie să-ți lipsească din bagajul pentru concediu?

Tehnologiile smart sunt din ce în ce mai prezente şi în România. Acum, într-o casă smart, toate aparatele electrocasnice, cum ar fi maşina de spălat, aparatele de aer condiţionat, televizoarele şi chiar şi becurile sunt conectate în reţea şi pot fi controlate online, de la distanţă, printr-o aplicaţie de pe telefon.

Citește și: Apple a lansat oficial iOS 15. Ce noutăți aduce sistemul de operare

Prin intermediul unor sisteme de automatizare a casei şi în funcţie de anumiţi parametri meniţi să crească gradul de confort şi să scadă consumul de energie, se pot regla sau manipula toate aparatele.

 

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si