Această propunere a OMS a venit deoarece există multe țări care încă mai au nevoie de primele doze de vaccin anti-COVID. Aceste țări ș-iau vaccinat doar o parte infimă a populației.

”Avem nevoie urgentă de o inversare a lucrurilor, şi anume ca o majoritate a vaccinurilor trimise în ţările bogate, la o majoritate să fie trimise în ţările sărace”, a subliniat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Acest moratoriu este necesar să dureze ”cel puţin până la sfârşitul lui septembrie”, îndeamnă, într-o conferinţă de presă, la Geneva, directorul OMS.

Citeste si: Ce se întâmplă cu proiectul ”caravana mobilă de vaccinare”, care prevede înființarea unui centru mobil de vaccinare care să se deplaseze în toate sectoarele Capitalei

Țările sărace trebuie sprijinite de către țările bogate

Această măsură pe care șeful OMS vrea să o pună în aplicare, ar trebui să reprezinte un sprijin pentru ţările mai puţin dezvoltate, astfel încât să existe un minimum de 10% persoane vaccinate şi în aceste zone.

"Înţeleg grija şi nevoia guvernelor de a-şi proteja cetăţenii de varianta Delta. Dar nu putem accepta că sunt anumite ţări care au folosit deja mult prea mult din rezerva globală de vaccinuri", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Vaccin anti-COVID[Sursa foto: PixaBay]

Președintele Israelian s-a vaccinat cu cea de-a treia doză de vaccin

Decizia vine şi în contextul în care săptămâna trecută, președintele israelian Isaac Herzog s-a vaccinat cu a treia doză şi a pornit o campanie de vaccinare a persoanelor de peste 60 ani pentru a limita răspândirea variantei Delta.

Citeste si: Prima țară din Europa lovită de valul 4 de coronavirus. Situația este tot mai gravă

Totodată, Statele Unite au semnat deja din iulie un acord cu Pfizer şi BioNTech pentru a cumpăra 200 de milioane de doze pentru vaccinarea copiilor, dar şi pentru a fi folosite pentru imunizarea populației care deja au cele două doze administrate.

"Trebuie să ne concentrăm asupra acelor persoane care sunt vulnerabile, care sunt în grupele de risc şi au comorbidități. Trebuie să vaccinăm în primul rând aceste persoane", a declarat Katherine O'Brien, director în cadrul OMS.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si