Sunt ”lucruri de învăţat” de la această ţară scandinavă, care s-a bazat pe autoreglementarea cetăţenilor, a apreciat miercuri un expert în urgenţe la ONU, dr. Mike Ryan.

”Cred că există percepţia potrivit căreia Suedia nu a impus măsuri de control şi că a lăsat boala să se răspândească”, a declarat pentru presă Ryan.

Citeste si: Cazurile zilnice de coronavirus, ”în dinți de fierăstrău” în România. Explicația specialiștilor

”Nu este deloc adevărat”, a subliniat el.

Ryan a precizat că, în loc de izolare, Suedia a ”implementat o politică publică foarte puternică privind distanţarea socială, cu privire la îngrijirea şi protecţia persoanelor plasate pe termen în instituţii de îngrijire”.

”Ceea ce a făcut în mod diferit este că s-a bazat foarte mult pe relaţia cu cetăţenii şi capacitatea şi voinţa acestora de a implementa auto-distanţarea socială şi auto-reglementarea”, a subliniat el.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

”În acest sens, ei au implementat o politică publică printr-un parteneriat cu populaţia”, a insistat el.

Citeste si: Niciun caz intern de Covid-19 depistat în ultimele 24 de ore în Coreea de Sud

De asemenea, Suedia a intensificat testarea şi are o capacitate adecvată în spitale de gestionare a focarelor, a relevat el.

”Cred că dacă vrem să ajungem la o nouă normalitate, Seuedia reprezintă un model, dacă vrem să ne întoarcem înapoi la o societate în care să nu avem izolare”, a apreciat expertul.

Suedia, cu o populaţie de 10,3 milioane de locuitori, a înregistrat peste 20.300 de cazuri şi 2.462 de morţi- un bilanţ cu mult mai mare decât vecinii săi din nordul Europei care au implementat măsuri mai stricte.

Citeste si: Ce reguli noi trebuie să respecte turiștii în sezonul estival

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Danemarca a înregistrat 9.206 de contaminări cu covid-19 şi 443 de morţi în rândul celor 5,8 milioane de locuitori, iar Norvegia a înregistrat 7.680 de cazuri şi 207 de decese în rândul populaţiei sale de 5,4 milioane de oameni, potrivit Universităţii John Hopkins. Finlanda a confirmat 4.906 cazuri şi 206 morţi la o populaţie de 5,5 milioane.

Abordarea Suediei a fost criticată de 2.300 de universitari, care au îndemnat luna trecută Guvernul, într-o scrisoare, să-şi reexamineze politica laxistă.

Citeste si: Cum se vor efectua deplasările în afara localității după 15 mai?! Anunțul făcut de Ludovic Orban

”Este necesar să controlăm situaţia, nu ne putem îndrepta către haos. Nimeni nu a încercat această cale. De ce să o testăm noi primii în Suedia, fără un consimţământ informat?”, denunţa o profesoară de la Institutul Karolinska, Cecilia Soderberg-Naucler.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si