Close sidebar
Close sidebar

Operațiunile de căutare prin ruine au fost oprite în Turcia

Turcia a oprit operațiunile de căutare a supraviețuitorilor prin ruinele de după cutremur. După zile în șir în care au salvat vieți, echipajele nu vor mai căuta oameni în Hatay, cea mai afectată zonă de seism.

Diana Puiu,

Operațiunile de căutare prin ruine au fost oprite în Turcia

[Sursa foto: Profimedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 

Cutremurele din Turcia au provocat pagube mari, iar peste 42.000 de persoane și-au pierdut viața. Turcia a oprit operațiunile de căutare, chiar și în cele mai afectate zone. Decizia de a opri operațiunea de căutare a supraviețuitorilor a fost luată marți, după ce Turcia a fost zguduită de alte două cutremure zilele trecute.

Citește și: Micuța Aya, născută în ruinele din cutremur și rămasă singură pe lume, și-a găsit o familie. Cine a adoptat-o și ce nume nou a primit

Salvatorii au depus eforturi imense pentru că supraviețuitorii să fie găsiți, deși nu se știa numărul victimelor. Cutremurele și replicile au făcut ravagii în zonele afectate.
Printre victime s-au aflat atât bebeluși, nou născuți, cât și oameni în vârstă.

Citeste si: Ultima dorință a lui Valentin, tânărul care a murit înecat la Costinești! „Dacă e să pățesc ceva...”. Cum și-a prevestit moartea buzoianul de doar 20 de ani- kanald.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Mesajul lansat de turcul Sait Caglar, către românii care l-au expulzat, pentru legături cu al-Qaida: „Să vă moară familiile în cutremur, ca să simțiți ceea ce simt și eu!”

Micuța Aya, născută în ruinele din cutremur și rămasă singură pe lume, și-a găsit o familie. Cine a adoptat-o și ce nume nou a primit

Micuța Aya, fetița născută sub dărâmăturile casei sale din Siria, a rămas singură pe lume după ce toți membrii familiei și-au pierdut viața în cataclism.

După o perioadă de incertitudine în care au existat tentative de răpire a copilului-miracol, Aya a ajuns în mijlocul unei familii.

Când salvatorii au găsit-o sub dărâmături,  Aya era încă legată  prin cordonul ombilical de mama ei, care nu a supraviețuit cutremurului.

Citește și:  Turcia, cutremurată din nou

Salvatorii i-au pus micuței   numele Aya- "miracol" în limba arabă- după ce toată planeta a fost emoționată de povestea ei cutremurătoare.

Fetița născută sub dărâmături în Siria, după primul cutremur devastator din Turcia, a fost în pericol în primele zile de viață să fie răpită de grupări interesate de potențialul financiar al unui caz emoționant.

Aya a fost adoptată de mătușa și unchiul ei

După ce cutremurul din 6 februarie i-a răsturnat casa și i-a ucis întreaga familie apropiată, Aya a fost adoptată de mătușa și unchiul ei și a primit un nou nume în onoarea regretatei sale mame.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și:  Încă un miracol venit din Turcia. O adolescentă a fost salvată la 11 zile de la cutremur (VIDEO)

Tragedia familiei distruse a avut loc în orașul Jinayris, din nordul Siriei, dar unele rude de gradul doi au supraviețuit seismului masiv de 7,8 grade.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI