Liderii coaliţiei au discutat, miercuri, despre comasarea alegerilor europarlamentare şi locale, iar lista comună PSD-PNL la europarlamentare va fi deschisă de un independent.

Citește și: Alianța de guvernare PSD-PNL, anunț privind calendarul alegerilor din 2024. "Am discutat un proiect important"

Proiectul discutat de partidele de la putere prevede ca alegerile prezidenţiale să fie devansate în luna septembrie. 

Un anunț oficial va fi făcut miercuri seara, de la ora 19.00,

când Marcel Ciolacu, președinte PSD și Nicolae Ciucă, liderul PNL vor susține o conferință de presă comună.

Partidele de Opoziție, prima reacție după anunțul comasării alegerilor 

Oficialii USR spun că, prin această comasare a alegerilor din 2024, se va naște partidul unic PSD-PNL, iar scopul celor de la Putere este "să fure votul românilor".

Partidele din Dreapta Unită sunt decise să conteste la Curtea Constituțională (CCR) schimbările legislative propuse de PSD și PNL.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

"Nu îi vom lăsa. Vom ataca în justiție toate legile, hotărârile de guvern sau OUG-urilor care vor duce la comasarea alegerilor.", spun cei de la USR.

"Comasarea pe care o propun PNL şi PSD este o crimă împotriva democraţiei româneşti"

"Comasarea pe care o propun PNL şi PSD este o crimă împotriva democraţiei româneşti. Ceea ce doresc Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă este instaurarea partidului unic în România.

Adevărata comasare de care vorbim este cea a PNL cu PSD. Astăzi vorbim, de fapt, despre dispariţia PNL şi naşterea partidului unic PSD- PNL. Alianţa Dreapta Unită se va opune acestui partid unic", a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă, miercuri, într-o conferinţă de presă comună a celor trei lideri ai Alianţei Dreapta Unită, desfăşurată la Parlament.

Potrivit liderului USR, Alianţa Dreapta Unită va avea candidaţi comuni la toate alegerile.

"Avem un obiectiv crucial: nu îi vom lăsa să fure viitorul României. Ceea ce fac Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă este un furt. Se joacă cu democraţia românească, se joacă la masa verde, la bambilici, cu viitorul României", a mai spus Drula.

"Dreapta unită se va lupta cu stânga comasată" 

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a susţinut că oricine a votat vreodată PNL nu îl mai poate vota pentru că "votează PSD".

"Aceste alegeri reprezintă o moţiune de cenzură împotriva Guvernului PSD şi PNL şi românii au ocazia, prin alegeri, să dărâme acest guvern şi să voteze o adevărată moţiune de cenzură împotriva a două partide care au pierdut legătura cu realitatea şi care nu mai reprezintă demult poporul român", a spus Orban.

Liderii alianței PSD-PNL: O femeie independentă ar deschide lista comună de la alegerile europarlamentare

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat, miercuri, că liberalii şi PSD merg pe liste comune la alegerile europarlamentare. "La europarlamentare am decis să avem liste comune", a afirmat Ciucă.

"Nu este vorba de a câştiga un partid sau altul, un primar sau un preşedinte de Consiliu judeţean, ci ce câştigă România prin stabilitate", a transmis Ciucă.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că propune ca lista pentru alegerile europarlamentare să fie deschisă de o femeie care să nu fie membră a PSD sau a PNL.

"Propunerea mea este ca lista de europarlamentare să fie deschisă de către o femeie independentă de cele două partide", a afirmat liderul PSD, la Palatul Parlamentului, înaintea unei şedinţe a conducerii social-democraţilor.

Liderii coaliţiei de guvernare PSD- PNL, preşedinţii Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, vor anunţa, miercuri, la ora 19,00, decizia în privinţa organizării alegerilor din acest an, după ce, în cursul aceleiaşi zile, au avut loc şedinţe separate ale celor două partide pentru a aproba strategia.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si