„Am semnat două OUG extrem de importante. Prima am semnat-o cu doamna ministru Gabriela Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzut şi asumat în Programul de guvernare, ordonanţă care a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare şi, atunci când va primi avizul, va fi promovată în şedinţa de Guvern ”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Acesta a precizat că cea de-a doua Ordonanță de Guvern vizează pensiile.

Citeste si: Rafila: „Trebuie să fim extrem de precauţi când limităm accesul în spitale, pentru că nu putem să considerăm că unii sunt mai importanţi decât alţii”

Cu cât se va majora pensia minimă?

„Pensia minimă se va majora de la 800 de lei la 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată la valoarea de 1.586 de lei”, a mai spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Ministrul Muncii a mai precizat faptul că Guvernul mai are prevăzută în programul de guvernare o sumă pe care o va acorda o singură dată, pentru ca cetățenii cu pensii mici să fie protejați în fața scumpirilor la energie și alimente.

„În momentul în care se va lua o decizie în coaliţie, o vom anunţa public şi se va regăsi şi într-un act normativ”, a spus acesta, citează news.ro

În ceea ce privește ajutorul de 1.200 de lei, ministrul Muncii a spus că nu s-a discutat despre vouchere, ci doar despre sume de bani. 

Citeste si: Lista completă a noilor măsuri de relaxare adoptate de CNSU pentru perioada Sărbătorilor- DOCUMENT

Ce alte majorări vor exista în 2022?

Ministrul Muncii Marius Budăi a arătat că este acea instituire a indemnizaţiei a 13-a pentru persoanele cu dizabilităţi, care face parte din Ordonanţa de urgenţă cu majorarea alocaţiilor.  

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„În programul de vuvernare avem un calendar de 120 de zile în care vom anunţa ulterior şi un calendar de implementare a legii pensiilor şi a legii salarizării unitare”, a adăugat acesta.

Întrebat despre creșterea salariilor din educație, ministrul Muncii, Marius Budăi a spus: „Dacă în coaliţie se va lua altă decizie, cu siguranţă noi miniştrii le vom pune în practică”. Ministrul nu a dorit să precizeze dacă salariile demnitarilor vor fi îngheţate.  

Despre deducerile fiscale pentru familiile cu copii, Budăi a spus că aceste lucruri sunt discutate de Gabriela Firea, ministrul Familiei, cu ministrul Finanţelor Publice. 

Citeste si: Guvernul aprobă prelungirea Stării de alertă pentru 30 de zile

Crește salariul minim pe economie

Ministrul Muncii, Marius Budăi a precizat că începând cu 1 ianuarie, salariul minim pe economie va crește la 2.550

de lei. 

Totodată, se va institui a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu dizabilităţi. 

Impactul bugetar al majorării pensiilor, de la 1 ianuarie, este de 11 miliarde suplimentar şi 1,9 de miliarde suplimentar la alocaţii, precum şi 225 de milioane, pentru a 13-a indemnizaţie a persoanelor cu dizabilităţi. 

Citeste si: Legea bugetului pentru 2022, adoptată până la Crăciun. Ministrul de Finanțe: "Avem de recuperat multe întârzieri"

 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si