Orionidele. În luna octombrie, iubitorii de fenomene astronomice vor putea admira pe cer spectacolul rar, dar excepțional al Orionidelor.

Pe cer se va putea observa o ploaie de stele, dar și o Eclipsă parțială de Soare.

Orionidele

Orionidele – Ploaia de stele va fi vizibila pe 21 octombrie 2022

Orionidele vor fi vizibile pe 21 octombrie 2022

Ploaia de stele,  Orionidele 2022  este asociată cu cometa Halley.

Numele lor este transmis de la faptul că punctul din care provin, numit punct radiant, se află în constelația Orion.

Așadar, orionidele sunt o ploaie anuală de meteori care durează aproximativ o săptămână și are loc la sfârșitul lunii octombrie.  

Citeste si: Perseidele 2022: Cum poţi vedea mai bine ploaie de stele?

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mai mult, orionidele reprezintă unul dintre cei mai importanți  curenți de meteori  care străbat cerul în perioada 2 octombrie- 7 noiembrie, atunci când Pământul trece prin marginea exterioară a norului de particule din coada cometei Halley.

Atât planeta noastră cât şi cometa orbitează eliptic Soarele, intersectându-se de două ori pe an. Astfel, în mai, poate fi observat curentul de meteori Eta Aquaride, în timp ce în toamnă se produc Orionidele.

Orionidele

Orionidele – Ploaia de stele va fi vizibila pe 21 octombrie 2022

Ce poți să faci pentru a vedea mai bine ploaia de stele

În anul 2022, Orionidele vor străbate cerul în  perioada 2 octombrie- 7 noiembrie,  atunci când Pământul trece prin marginea exterioară a norului de particule din coada cometei Halley.

Maximul ploii de meteori va fi între 20 și 22 octombrie 2022, atunci când se vor vedea aproximativ 10 stele căzătoare pe oră, potrivit Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu. Orionidele vor putea fi observate cel mai bine după miezul nopții.

Citeste si: Orionidele 2022. Ce sunt Orionidele și când va fi vizibilă ploaia de stele

Pentru a vedea Orionidele nu sunt necesari ochelari speciali cu filtre. Tot ce trebuie să faceți este să vă îmbrăcați bine și să mergeți afară pentru a admira ploaia de stele. Puteți să vă faceți confortabili pe o pătură sau pe o bancă și să priviți cerul. Potrivit specialiștilor este recomandat să fiți în niște zone din afara orașelor sau în păduri pentru că acolo cerul se vede mai clar și mai bine.

Iluminatul din orașe poate face ca majoritatea meteoriților să nu poată fi observați. Orionidele pot fi admirate de la miezul nopții până la răsăritul Soarelui, când constelația Orion va fi deasupra orizontului.

Citeste si: Eclipsă parțială de Soare pe 25 octombrie 2022. Cum te influențează acest aspect astrologic


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si