Decorate cu flori, perle, pietre sau fel de fel de motive inspirate din natură, cojile de ouă au fost transformate în adevărate opere de artă. Sunt creațiile Cristinei Niță care a reușit să decoreze sau să sculpeze coji de ouă de găină și de gâscă.

Citește și: VIDEO- Fântâna artistică din Timișoara devine virală/ Arta urbană a fost înlocuită cu gresie

Cristina Niță, artist plastic: „Trebuie foarte multă răbdare, trebuie foarte multă finețe pentru că sunt foarte fragile. Acesta, de exemplu, nu este gravat, este doar decorat. Este un ou de gâscă cu aplicații dintr-o pastă specială. Două săptămâni a durat pentru că fiecare mulaj trebuie făcut pe mărimea oului, nu se potrivește pe altul, trebuie pus umed.”

Cu multă răbdare și măiestrie, Cristina Niță a reușit să creeze opere de artă inedite.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cristina Niță, artist plastic: „Este un ou de gâscă, care este decupat. A fost desenat cu modelul respectiv, iar încet-încet, timp de o săptămână, am făcut la el pentru că trebuie să decupezi tot brut, trebuie finisat. Este o pieliță dedesubt care trebuie luată, trebuie vopsit, uscat, e o procedură întreaga. Ăsta a durat două săptămâni să-l creez.”

Fiecare exponat din ouă este unic.

Cristina Niță, artist plastic: „Acestea sunt tot ouă de gâscă. Acesta este decorat cu cristale și cu perle. Vopsitul durează 3-4 zile pentru că necesită foarte multe straturi ca să iasă fin, un lac deasupra după care vin decorațiunile lipite. Cu lupa și cu pensula se lucrează pentru ca alinierile acestea trebuie să fie perfecte toate.

Vizitatorii au fost încântați de aceste creații.

„Mi se pare pentru mine unicat. Nu am mai văzut asemenea lucru și foarte migălos lucrate. Coaja de ouă este foarte casantă, imediat o strângi un pic și trebuie și o anumită calitate să aibă.”, transmite un vizitator.

Expoziția poate fi vizitată până în data de 11 iulie la Sinagoga Mare din Sibiu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si